Michel Scholte, Impact Institute:

"Ik voorspel dat dit het decennium wordt van impactalfabetisme"

"Financieel weten we dat de energie- en klimaattransitie die drie miljard euro per jaar kost, maar daarin ontbreken kosten en baten voor luchtkwaliteit, geluidsoverlast, wooncomfort, waardeketens en werkgelegenheid. Met het Impact Institute hebben we de methode en data om die kosten en baten uit te drukken en mee te nemen in besluitvorming", aldus Michel Scholte in een artikel van De Kleur van Geld.

Het Impact Institute helpt organisaties en professionals bij het waarderen en verbeteren van maatschappelijke impact door een maatschappelijke jaarrekening samen met de financiële rekening te publiceren. Meer componenten zijn opgenomen dan alleen de berekening van de ‘echte prijs’ van producten, namelijk naast sociale, menselijke, natuurlijke kosten ook de baten zoals winst, werkgelegenheid en intellectueel kapitaal.

"Veel grote bedrijven werken al aan een maatschappelijke jaarrekening. In Nederland alleen al Alliander, Prorail, ABN AMRO, KPN. En wereldwijd zijn er bijna 60 multinationals. Wij werken op drie continenten voor de grootste financiële instellingen ter wereld. Dat geeft me enorm veel voldoening. Soms knijp ik mezelf in mijn wang: gebeurt dit echt? Maar vaker maak ik me zorgen dat dit niet snel genoeg gaat. Ons doel is een miljoen impactprofessionals in bedrijven opleiden eind 2030. Ik voorspel dat dit het decennium wordt van impactalfabetisme.”

Klik hier om verder te lezen.

Bron: De Kleur van Geld


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven