Boerschappen neemt SupportYourLocals Amsterdam over

Maaltijdboxenbedrijf Boerschappen neemt per direct alle activiteiten over van SupportYourLocals Amsterdam en starten samen een intensieve samenwerking in Amsterdam om de lokale- en korte voedselketens naar een hoger niveau te tillen.
SupportYourLocals ontstond in maart 2020 tijdens de eerste Corona-lockdown en werd een gigantisch succes in Amsterdam. De rest van Nederland volgde snel. Het samenbrengen van lokale ondernemers en boeren bleek een uitkomst voor consumenten die lokale producenten wilden steunen.

SupportYourLocals-oprichter Samuel Levie: "SupportYourLocals. Er was én is namelijk een gezamenlijke ambitie om landelijk meer korte ketens te bouwen die deugen. Boerschappen kan met haar netwerk en omvang bijdragen aan deze doelstelling.’’
Boerschappen is een snelgroeiend maaltijdboxenbedrijf, dat opgericht is in 2014. Samen met een netwerk van ruim 125 kleinschalige makers en boeren levert Boerschappen diverse soorten maaltijdboxen, die klanten zelf (binnen 12 uur van boer tot bord) kunnen ophalen bij meer dan 20 ophaalpunten of laten thuisbezorgen door heel Nederland. Boerschappen-oprichters Stéphanie Vellekoop en Stijn Markusse zijn heel blij met deze intensieve samenwerking in Amsterdam:

"Wij merkten, zeker in 2020, dat wij steeds meer klanten in Groot-Amsterdam kregen, die met ons wilden optrekken om een nieuwe voedselketen te maken die deugt, maar ook gemak biedt. We zijn heel blij dat we de klanten van SupportYourLocals nu méér soorten boxen en ophaal- en bezorgmomenten kunnen aanbieden en kijken uit naar een fijne samenwerking met de mensen en klanten van SupportYourLocals.”
Boerschappen blijft samenwerken met de bestaande Amsterdamse leveranciers, zoals Brandt & Levie, Boeren van Amstel en Instock en werkt hard om volledig regionale boxen te kunnen leveren. Het doel is om producten van de lokale makers steeds vaker op het aanrecht van de Amsterdamse consument terecht te laten komen. 

"Deze overname is de eerste stap om ook buiten Noord-Brabant ‘het nieuwe lokaal’ écht waar te maken. De komende jaren gaat Boerschappen veel investeren, zodat ook de rest van Nederland steeds lokaler kan gaan eten", aldus Stijn Markusse.

Voor meer informatie:
www.boerschappen.nl/syl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven