Sneak preview van de meetup met Paul Holmbeck en Tjeerd de Groot

Waarom de Denen biologisch omarmen en de Nederlanders (nog) niet

Denemarken heeft het grootste biologische marktaandeel ter wereld. Met wel 30 - 50% voor veel basisproducten zoals eieren, haver en groenten. Ook zijn meer dan 60% van de keukens in de publieke sector biologisch. Tijdens de meetup in de BioKennisWeek op 20 januari kunt u meer te weten komen over de “Denmark Case” en bespreken we welke stappen we in Nederland kunnen nemen om het Deense voorbeeld te volgen.

Tijdens de meetup schuift “mister organic” Paul Holmbeck aan voor een debat. Als directeur van Organic Denmark leidde hij Denemarken naar de grootste verkoop van biologische voedingsmiddelen ter wereld. Paul belicht de belangrijkste lessen uit Denemarken en bespreekt ze met D66-politicus en Kamerlid Tjeerd de Groot. Ook input van de bezoeker wordt gevraagd. Koop nu uw ticket en doe online met ons mee op 20 januari!

Benieuwd naar de onderwerpen die aan bod komen? Een sneak preview van Paul:

  • Sterke betrokkenheid van consumenten. Hoe heeft Denemarken gezorgd voor een grote vraag naar biologisch bij consumenten en wat kan Nederland daarvan leren?
  • Alle politieke partijen actief betrekken op hun eigen voorwaarden en tegelijkertijd een beroep doen op hun zeer verschillende belangen. Zou dat ook in Nederland werken?
  • Strategische partnerschappen opbouwen. Wat is de rol van de biologische keten, inclusief retail?
  • De overstap naar biologisch in de publieke sector realiseren binnen de bestaande budgetten. Wat kunnen we leren van de Denen?

Wilt u meer leren over de “Denmark Case”? En ontdekken waarom Nederland (nog) niet zover is? Koop je ticket* en doe online met ons mee op 20 januari van 16:00 - 16:30 uur, in de BioKennisWeek. Het belooft een afwisselende, verrassende en interactieve workshop te worden.

Meet-up naam: Why the Danish crave organic and the Dutch not… yet
Datum: 20 januari, 16:00 - 16:30 uur
Moderator: Helen Kranstauber
Sprekers: Paul Holmbeck (DE) van Organic Denmark, Tjeerd de Groot (NL) D66 kamerlid
Voertaal: Engels

*Een ticket is 25 euro en geeft je toegang tot de hele BioKennisWeek, met meer dan 90 inhoudelijke workshops en lezingen. Er zijn geen losse tickets beschikbaar.

Voor meer informatie: www.bio-beurs.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven