Spaanse Montosa opent kantoor in Duitsland

De Spaanse leverancier van exoten, Frutas Montosa, krijgt vanaf 15 januari een eigen, onafhankelijke Duitse besloten vennootschap, gevestigd in Brunsbüttel. Van daaruit zullen ze zowel de Duitse als de Oostenrijkse markt gaan voorzien van avocado's en mango's. Algemeen directeur van de nieuwe vestiging is Desirée Hecker (foto), die voorheen onder andere werkte voor de handelsondernemingen Euroberry, Univeg en Difrusa.

In eerste instantie zal de Duitse vennootschap alleen optreden als import- en marketingbureau voor het moederbedrijf. "Vooral in tijden van Corona is het belangrijk om iemand op de afzetmarkt te hebben", legt Hecker uit. Als alles goed gaat, zou echter ook de aankoop van een magazijn of logistiek terrein in de omgeving van Hamburg tot de mogelijkheden behoren.

Links: Guacamole van Montosa: zowel een klassieke guacamole als een natuurlijke versie zonder kleurstoffen, conserveringsmiddelen of toegevoegde suiker. Rechts: Een nieuwe toevoeging aan het assortiment is een veelzijdige mangosaus.

"Het openen van een nieuwe Duitse locatie was een logische stap", zegt Hecker. "Montosa had al een locatie in Perpignan, omdat Frankrijk een van de belangrijkste afzetmarkten is. In Duitsland en Oostenrijk is onze klantenkring tot nu toe nog vrij overzichtelijk: onze guacamoles staan al bij enkele foodretailers. De volgende stap zou zijn om onze producten ook in heel Duitsland beter bekend te maken."

Een groot deel van de avocado's wordt verhandeld onder de merknaam Sublime Gold.

Avocado en mango jaarrond beschikbaar
Frutas Montosa is opgericht in 1982 en heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in de teelt, verwerking en internationale marketing van avocado's en mango's, evenals in de productie van guacamole. "We hebben onze eigen plantages in Zuid-Spanje, maar we werken ook met contracttelers in Zuid-Amerika en Afrika. Zo kunnen we twaalf maanden per jaar avocado's en mango's van hoge kwaliteit aanbieden." In samenwerking met een extern marketingbureau organiseert het bedrijf ook proeverijen en andere marketingactiviteiten.

Naast de eigen teelt-, verwerkings- en verpakkingscapaciteit werkt Frutas Montosa met een permanent laboratorium om een continue hoge kwaliteit van het fruit te garanderen.

Momenteel is het Spaanse avocadoseizoen in volle gang: "Eind december konden we de eerste partijen laden en normaal gesproken kunnen we de Spaanse Hass avocado's - ook in biologische kwaliteit - tot juni leveren. Spaanse mango's van de variëteiten Osteen en Kent worden aangeboden van september tot december."

Er wordt al promotiemateriaal voor proeverijen in de Duitse supermarkten ontwikkeld.

Voor meer informatie:

Desirée Hecker
Montosa Deutschland GmbH
Koogstrasse, 104
25541 Brunsbüttel (Schleswig-Holstein)
Duitsland
+49 173 706 6153
desiree.hecker@frutasmontosa.com
www.frutasmontosa.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven