Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Schwab-Guillod

Waterstoftruck voor Zwitserse fruithandelaar

We kunnen ons nog herinneren dat twintig jaar geleden brandstofcellen als veelbelovende technologie van de toekomst aangeprezen werden. Destijds was het voor velen onvoorstelbaar dat in de nabije toekomst vrachtwagens zonder dieselmotor over onze wegen zouden rijden. In het jaar 2019 richtte Hyundai Motor Company als joint venture met het Zwitserse bedrijf H2 Energy Hyundai Hydrogen Mobility AG op, die in Zwitserland als eerste aanbieder in serie geproduceerde bedrijfsvoertuigen met zware brandstofcellen aanbiedt.

Bij Schwab-Guillod AG hadden innovatie en duurzaamheid al van oudsher een hoge prioriteit. Hier ging men eind 2020 mee verder door te investeren in een eerste XCIENT Fuel Cell vrachtwagen. Deze vrachtwagens worden volgetankt met waterstof, dat via een brandstofcel omgezet wordt in elektrische energie. Hiermee wordt een 350 kW elektromotor gevoed.

De reikwijdte van de eerste generatie van XCIENT Fuel Cell voertuigen bedraagt circa 400 km. Het enige dat deze vrachtwagen uitstoot is puur water. Met dit pilotproject laat Schwab-Guillod AG in de praktijk zien hoe het in de toekomst mogelijk is om schoon, duurzaam en efficiënt producten van A naar B te brengen.

Voor meer informatie:
Schwab-Guillod AG
Lagerhausweg 16
3225 Müntschemier
Tel +41 32 312 92 92
Fax +41 32 312 92 81
info@frugem.ch 
www.frugem.ch  

Publicatiedatum: