Dit zijn de bestgelezen artikelen op Biojournaal in 2020

"Eigenlijk moeten we als Nederland helemaal overstappen op biologische landbouw" sprak hoogleraar neurologie Bas Bloem bij Op1. Dat veel mensen benieuwd waren naar zijn verhaal, bleek uit de vele clicks op dat artikel. Ook het bericht van Fair Trade: "Miljoenen boeren dreigen biologisch certificaat te verliezen" kon op veel belangstelling rekenen. Net als Herman Wijffels met zijn uitspraak: "Het tijdperk van het individu is voorbij ook in de landbouw"
Ook de blog van Bert van Ruitenbeek: "Zembla schonk ons een heel kostbare klomp aarde" scoort vrij hoog. Gevolgd door het artikel over Tuinderij De Waog: Jaarrond biologische zoete aardappelen uit Limburg.

Nieuws over retail en detailhandels deden het ook goed. Jumbo neemt zes winkels Marqt en Ekoplaza over en Anja van Veenendaal over haar plannen voor een nieuwe natuurvoedingswinkel. "In Doesburg zijn zeker potentiële klanten voor biologische voeding" Over retail gesproken: er werd veel geklikt op Jochem Meyer met zijn ervaring met onrijpe avocado's en overrijpe mango's, Ekoplaza was wel blij met die aandacht.

Natuurlijk speelde de coronacrisis in 2020 een grote rol. Michaël Wilde, directeur van Bionext, kwam met vier redenen waarom de biologische sector sterker uit de coronacrisis komt.
Tot slot: Het lijkt lang geleden, maar ook in 2020 vonden er beurzen plaats. Er werd veel geklikt op de Fotoreportage: Nederlanders en Belgen op BIOFACH 2020 en de Fotoreportage: Smullen en bijpraten op de Bio-beurs


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven