Maatschap Jantjes stapt over naar Eko Holland

"Betere melkprijs en focus op binnenlandse afzet"

Tholen - Sinds 30 december jongstleden levert Maatschap Jantjes uit West-Graftdijk de biologische melk aan Eko Holland Melk op Maat. Sandra Jantjes plaatste die dag op twitter een foto van de melkwagen die de eerste lading melk kwam ophalen. Met daarbij de opmerking dat de melk van hun koeien vanaf nu via een andere weg naar de consument gaat.

Haar man Jan Jaap bevestigt desgevraagd de overstap van Friesland Campina naar Eko Holland. Jan Jaap: "Ons bedrijf is in 1997 omgeschakeld naar biologisch en vanaf 1998 leverden wij onze biologische melk aan Zuiver Zuivel en daarna Friesland Campina. We vonden het nu hoog tijd om over te stappen naar Eko Holland. Deze coöperatie van biologische melkveehouders verspreid over heel Nederland biedt ons een betere melkprijs en focust op de binnenlandse afzet. We zagen de laatste tijd onvoldoende groei in de afzet van biologische melk bij FrieslandCampina. Er zijn best veel mogelijkheden, maar de organisatie grijpt naar onze mening de kansen niet."

In een reactie op haar tweet vertelt Sandra ook over het motief om over te stappen van Friesland Campina naar Eko-Holland. Ze geeft aan dat Eko-Holland beter bij hen past dan FrieslandCampina. Ook hoopt ze dat er nu een andere boer de kans krijgt van Friesland Campina om biologisch te gaan leveren. "Er is een plekje vrij gekomen", aldus Sandra.

Voor meer informatie:

Jan Jaap Jantjes
Maatschap Jantjes
Oudelandsdijkje 1
1486 PD West-Graftdijk
06 51702926
jjjantjes@hotmail.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven