Green Deal composteerbare koffiepads en theezakjes in afrondende fase

Afgelopen zomer kondigde Koffie & Thee Nederland aan dat bedrijven in de koffie- en theesector een Green Deal-traject zijn gestart om gezamenlijk over te stappen op composteerbare koffiepads en theezakjes. De Green Deal wordt gesloten samen Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, afvalverwerkers en andere partijen. Het doel was om de Green Deal per januari 2021 officieel te laten ingaan. Echter vergt de afstemming met het ministerie de nodig tijd. Daarom vindt de ondertekening naar verwachting plaats in februari of maart 2021. Inhoudelijk zijn alle partijen in ieder geval akkoord én zijn de ondertekenende bedrijven al gestart met het in gang zetten van de acties die aan de Green Deal zijn gekoppeld. Het gaat in deze afrondende fase vooral om procedurele afhandelingen.

Koffie & Thee Nederland adviseert te allen tijde de landelijke gft afvalwijzer te volgen. Zodra de doelstellingen uit de Green Deal zijn behaald wordt deze afvalwijzer gewijzigd waarmee koffiepads en theezakjes bij het gft worden toegestaan.

Composteerbare koffiecapsules
Het overgrote aandeel composteerbare koffiecapsules composteert nog onvoldoende in de Nederlandse composteerinstallaties waardoor koffiecapsules expliciet worden uitgesloten van deze Green Deal. Koffie & Thee Nederland onderzoekt voor en samen met haar leden actief naar oplossingen op zowel nationaal als Europees niveau voor het beter recyclebaar maken van de verschillende soorten koffiecapsules.

Voor meer informatie: www.koffiethee.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven