In 2021 nieuwe plusnormen EKO-keurmerk voor glastuinbouw en landbouw

Vanaf begin 2021 verwacht het EKO-bestuur kunnen starten met nieuwe partners voor inspectie en certificering van het EKO-keurmerk. Daarnaast komen naar verwachting meer sectoren tot ambitieuze plusnormen.

"Steeds meer sectoren komen tot sectorspecifieke plusnormen. Onlangs zijn weer twee sectoren aan de lijst toegevoegd, te weten glastuinbouw en landbouw overig. Onder deze laatste valt vooralsnog ook fruit; er wordt nog gewerkt aan afzonderlijke plusnormen voor de fruitsector."

Een EKO glastuinbedrijf is 100% biologisch en heeft onder andere op de thema’s  bodemvruchtbaarheid, energie en biodiversiteit aanvullende voorwaarden geformuleerd. Het totale overzicht aan plusnormen voor de sector glastuinbouw lees je hier

Ook voor de sector ‘landbouw overig’ zijn extra stappen afgesproken op het gebied van biodiversiteit, maar ook het gebruik van groene stroom. De plusnormen voor de sector landbouw overig vind je hier.

Verder hebben de melkgeitenhouders aanvullende voorwaarden opgesteld en deze worden op korte termijn ter goedkeuring voorgelegd aan het EKO-bestuur. Op dit moment vinden er ook goede gesprekken plaats met de legpluimveehouders en de handel & verwerking om te komen tot plusnormen voor deze sectoren.

Zichtbaarheidscampagne
"Om de zichtbaarheid van het EKO-keurmerk te vergroten, zal er vanaf komend voorjaar gestart worden met een zichtbaarheids-campagne op de vloer bij bio speciaalzaken en in de horeca, erop vertrouwend dat deze tegen die tijd weer open is. Ook gaan we aan de slag met een toolkit met promotiematerialen voor aangesloten licentiehouders."

Voor meer informatie: www.eko-keurmerk.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven