Joost van Schie over eerste jaar op weg naar regeneratieve landbouw

"Ik probeer veel uit, eerst in het klein"

“Ik heb nog geen moment gedacht: woonde ik nu nog maar in de stad”, aldus boer Joost van Schie. Joost wil op boerderij de Eenzaamheid in Warmond regeneratieve landbouw bedrijven en kijkt in een artikel van Wij.land terug het eerste jaar van dat proces.

Eerste seizoen als fulltime boer
“Mijn eerste seizoen als boer is goed bevallen. De zomer is altijd druk en hectisch, nu in het najaar heb ik weer meer tijd om vooruit te kijken. Dat is heel fijn. Ik ben nu aan het laten bezinken wat ik allemaal heb geleerd de afgelopen maanden, zowel vanuit het ontwerpproject als de dingen die we op het land hebben gedaan.”
 
Zowel melkveehouder als projectleider
“Het is soms overweldigend om met zo veel verschillende dingen bezig te zijn. Met het verzorgen van de koeien en het maken, rijpen en de afzet van de kaas kun je de week al vol krijgen. Toen in maart een deel van de exportafzet wegviel, was het alle hens aan dek om de afzet weer op orde te krijgen. We hebben toen met boeren en brouwers rondom Leiden een Locals pakket ontwikkeld. Dat liep toen lekker en dit hebben we voor de decemberdagen doorontwikkeld tot een ‘proef de streek’ box.”

Klik hier om verder te lezen.

Bron: Wij.land


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven