Aanmelden kan tot 1 april 2021

Uitreiking Ekoland Innovatieprijs 2021 uitgesteld

Vanwege corona kan de jury van de Ekoland Innovatieprijs op dit moment geen bedrijfsbezoeken afleggen bij genomineerde bedrijven. Jurylid Lex Kruit: "Gezamenlijke jurybezoeken zijn cruciaal om onderbouwd een winnaar te kiezen." Ekoland streeft nu naar een uitreiking tijdens de Biologische Velddag 2021. Wel is er aandacht voor innovatie tijdens de BioKennisWeek in januari 2021.

"Het is heel jammer dat we niet gezamenlijk op bedrijfsbezoek kunnen om de bedrijven te beoordelen", vertelt jurylid Maria van Boxtel. "Ook door het zoeken in welke vorm de Biobeurs door zou kunnen gaan, stokten de aanmeldingen voor de prijs een beetje. Aanmelders zeiden 'Ik geef liever volgend jaar iemand op, dan hoop ik dat we met een feestelijke prijsuitreiking mijn innovatieve collega echt in het zonnetje kunnen zetten'."

De jury van de Ekoland Innovatieprijs 2021 - bestaande uit Mirjam Hilgeman, Lex Kruit, Bart Fokkens, Maria van Boxtel, Geertje Schlaman en Kees van Veluw - heeft daarom samen met de uitgevers van Ekoland - Jaap van Westering en Annemieke Praamstra - besloten de prijs in de zomer van 2021 uit te reiken. Hopelijk dan met een mooi feestje in de buitenlucht op de Biologische Velddag 2021. Dit uitstel betekent dat aanvullende kandidaten voor de Ekoland Innovatieprijs kunnen worden aangemeld tot 1 april 2021. Jurybezoeken zijn dan gedacht in mei en de prijsuitreiking op de Biologische Velddag in juni. Aanmelden kan via de website van Ekoland.

Bron: Ekoland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven