PaperWise:

"Corona zorgt voor omzetdaling maar ook voor milieuwinst"

Corona (Covid-19) heeft de omzet van PaperWise kopieerpapier met 50% laten dalen bij haar bestaande klanten. "Logisch", redeneert het bedrijf, "want het milieuverantwoorde PaperWise kopieerpapier wordt voornamelijk geleverd aan bedrijven waar medewerkers nu thuis zijn gaan werken. Deze omzetdaling leidt echter óók tot milieuwinst en meer vraag naar duurzaamheid"

Paperless office
"We zijn er even ingedoken en hebben een aantal cijfers vergeleken met vorig jaar. Sinds de oprichting in 2015 leveren we aan meer dan 100 klanten in binnen- en buitenland duurzaam PaperWise kopieer- en printpapier. We tellen de groothandelaren die ons milieuvriendelijke kopieer- en printpapier verkopen in deze vergelijking niet mee. Wat blijkt; de omzet van PaperWise kopieerpapier is gemiddeld genomen bij bestaande klanten gehalveerd vanwege de Corona maatregelen. Verklaarbaar; veel medewerkers werken vanuit huis en nemen het kopieerpapier niet mee vanuit het werk. Sterker, we vragen ons af of Corona wellicht het laatste zetje heeft gegeven naar een paperless office. Al zou het want ons betreft een mooi gebaar van goed werkgeverschap zijn als werknemers de mogelijkheid krijgen om printpapier van kantoor mee naar huis te kunnen nemen." 

Tot 2010 was de markt voor grafische papiersoorten in Europa nog groeiende. Denk hierbij aan papier voor boeken, magazines, brochures, briefpapier, enveloppen maar ook kopieer- en printpapier (Bron: CEPI Key Statistics). "Vanaf 2010 zien we de Europese markt voor grafisch papier snel krimpen. In 2019 is de markt ten opzichte van 2010 met 40% gekrompen. De hoofdoorzaak ligt bij digitalisering. We lezen het nieuws digitaal. Brochures zijn vervangen door een website. Facturen en flyers worden per e-mail verstuurd en kopieer-en printgedrag verandert. Op jaarbasis is dit een krimp van bijna 4,5% per jaar. Dan is 50% minder omzet in kopieer- en printpapier (bij bestaande klanten) in enkele maanden tijd enorm veel."

Iets niét gebruiken is nog altijd beter
Laten we het positief bekijken, want bij PaperWise geloven we in de kracht van positief denken. Vanaf dag één vermelden we op de voorzijde van de verpakking van het duurzame PaperWise kopieerpapier: “Nature knows no waste. Together we turn waste into beautiful paper. If possible, use less paper. If you use paper, choose for PaperWise”. Bij PaperWise zijn we dan ook blij dat Corona op dit vlak een positief effect heeft en het papiergebruik enorm laat dalen. Het draagt bij aan onze missie om de wereld een stukje mooier te maken. Ook al is PaperWise het meest duurzame kopieer- en printpapier. Iets niét gebruiken is nog altijd beter!

Duurzaamheid omarmd
"Ondanks de omzetdaling van PaperWise kopieer- en printpapier (bij bestaande klanten) vanwege de Coronacrisis, zien we dat de markt duurzaamheid volledig heeft omarmd. Steeds meer mensen en bedrijven beseffen dat duurzaamheid geen hype meer is, maar het nieuwe normaal. De vraag naar informatie en monsters voor duurzame verpakkingen en drukwerk was nog nooit zo groot. PaperWise groeit ook in 2020 stevig door. Aan het einde van het derde kwartaal in 2020 mochten we wederom 35% meer klanten ten opzichte van het voorgaande jaar helpen met het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Daar zijn we super trots op en erg blij mee. Samen positief bijdragen aan een betere wereld!"

Voor meer informatie: www.paperwise.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven