Efrain Saucedo Nuñez van Fruta del Huerto:

"Eindelijk marktherstel voor limes"

Tholen - De limemarkt had het de afgelopen weken enorm zwaar. "We hebben een uitzonderlijk lange, slechte periode achter de rug. Maar liefst elf tot twaalf weken achtereen was de markt slecht", constateert Efrain Saucedo Nuñez van Fruta del Huerto uit Breda.

"Veel limes vinden toch hun afzet richting de horeca en het is wel duidelijk dat die sector hard geraakt is. We hebben een goede augustusmaand gehad en het begin van september ging ook nog wel, maar toen zijn Braziliaanse exporteurs wel heel enthousiast gaan verladen. Dat heeft de markt zeker niet geholpen", aldus Efrain.

"Pas deze week zien we dat de markt voor het eerst herstelt, ook dankzij de kerstverkopen, ik vrees echter dat deze opleving van korte duur is, ook gezien de aanvoer die alweer gepland staat. En het huidige prijsniveau van 5/6 euro is nog niet eens super hoog, maar we komen echt van hele lage prijzen af. Overigens is de markt voor biologische en onbehandelde limes wel veel beter in balans, die zijn beide aardig buiten schot gebleven."

"Gelukkig voeren wij hele stabiele programma's met retailers en hebben we tijd geanticipeerd om niet te veel product binnen te laten komen", aldus Efrain. Hoewel hij naast limes ook wel exoten als mango's en ananas levert en bananen rijpt, zullen limes altijd de core- business blijven. "Specialisatie is de toekomst en limes vormen met 80-90% van onze omzet met recht onze specialiteit."

Voor meer informatie:
Efrain Saucedo Nuñez
Fruta del Huerto
IABC 5212
4814 RA Breda
Tel: +31 763 032 934   
Mob: +31 611 504 219
efrain@frutadelhuerto.com
www.frutadelhuerto.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.