Ook voor de baby een heerlijk kerstdiner

Nu alle horeca dicht is voor bezoekers, Kerst alleen nog maar thuis gevierd kan worden, richten zelfs de sterrenrestaurants zich met hun maaltijden op afhaal en bezorgen van kerstdiners. Niemand hoeft meer lang in de keuken te staan, terwijl iedereen heerlijk kan genieten van het kerstdiner. Nieuw is dat nu zelfs de allerkleinsten makkelijk en gezond mee kunnen eten. Niet langer een opgewarmd potje, maar een gezonde maaltijd van Daily Baby Organics.

Daily Baby Organics brengt als eerste in Nederland verse biologische hapjes en maaltijden op de markt. "Als ouder hoef je je niet langer meer schuldig te voelen want de kleinste krijgt een vers, super gezond hapje, zonder toevoegingen dat makkelijk verwarmd kan worden, maar ook koud heel smakelijk is."

Onlangs heeft Unicef een rapport over baby-en kindervoeding uitgebracht waaruit bleek dat van het totale aanbod in het baby- en peuterschap slechts een derde voldoet aan de criteria van de Schijf van Vijf. Unicef rapporteert verschillende negatieve resultaten in de categorie baby- peutervoeding. Van de 39 kinderontbijtgranen voldoet slechts één product aan die criteria en 25% van alle producten in de baby-kindervoeding is onderhevig aan kindermarketing, waarbij ongezonde producten te veel en verkeerd worden aangeprezen. "De ongezonde producten zijn daarnaast te goedkoop, waardoor de keuze voor dit soort producten voor de hand liggend wordt. Vooral de conclusie over babyvoeding blijkt op te vallen. Dit is van belang, omdat het over kwetsbare kinderen gaat. Ouders gaan ervan uit dat de producten die ze kopen voor hun baby’s gezond zijn, maar dat zijn ze beslist niet."

Verse, ready-to-eat hapjes
In dat gat in de markt is Daily Baby Organics gesprongen. Zij heeft producten op de markt gebracht die vers zijn; niet geconserveerd door verhitting of ingevroren, maar zijn volgens een HPP procedé van hoge druk pascalisatie langer houdbaar gemaakt. Daardoor blijven alle smaken en vitamines behouden. Je kunt deze hapjes dan ook in de koeling vinden en niet zo maar op de plank. Dit merk biedt verse, ready-to-eat hapjes en maaltijden voor baby’s aan. De ingrediënten zijn vegetarisch en bestaan voornamelijk uit biologische groenten en fruit, zonder toevoegingen.

"Hoewel pas dit jaar gelanceerd hebben onze producten nu al de “Rising Star” ontvangen van Gezonde Innovatie Awards. Een bewijs dat hier grote behoefte aan was. Wanneer je als ouder voor deze hapjes kiest, kies je niet alleen voor “gemak”, maar ook voor gezond. En dat is heel belangrijk want “gemak kan bijdragen aan het vormen van nieuwe gezonde gewoontes”.                      

De hapjes van Daily Baby Organics zijn bedacht door Fenna en Gaia van Reenen. "Gaia heeft haar opleiding aan een Belgische koksschool gedaan waardoor de hapjes smaakvol en lekker zijn, boordevol groenten en fruit. Maar ook zijn er voedingsdeskundigen bij betrokken waardoor de hapjes uitgebalanceerd en gezond zijn. Kortom, baby wordt met Kerst super verwend met deze hapjes van zoete aardappel, wortel, appel en gember. Blauwe bessen, kikkererwten en venkel, of de heerlijke combinatie boerenkool, pastinaak, appel, kokosmelk en kaneel."

Save the Children
Daily Baby Organics erkent het kinderrecht op gezonde maaltijd en doneert daarom aan Save the Children zodat alle kinderen ook met Kerst een (h)eerlijke maaltijd krijgen. 

Zij vindt dat ieder kind recht heeft op gezond eten. Dat is haar missie en tegelijk ook kinderrecht nummer 24 van Unicef. En daarin staan Daily Baby en Unicef niet alleen, want ook Save the Children maakt zich sterk voor gezonde maaltijden voor kinderen in een mindere wereld. "Wij willen meer impact maken en werken daarom samen met Save the Children. Wij doneren per verkochte maaltijd een maaltijd aan gezinnen die dat nodig hebben. Op deze manier krijgt je eigen kind een goede maaltijd en krijgt een andere ouder ook de kans een gezonde maaltijd te geven. Zeker met Kerst wil iedere ouder het beste voor zijn kleintje."

Voor meer informatie: www.dailybabyorganics.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.