Netzwerk Biodynamische Bildung GmbH publiceert jaarrapport 2020

Het succes van de biodynamische opleiding voor studenten en bedrijven

Het Duitse Netzwerk Biodynamische Bildung GmbH heeft haar jaarrapport 2020 gepubliceerd waarin het succes van de biodynamische opleiding voor studenten en bedrijven wordt weergegeven.

Zes keer zoveel opleidingsplaatsen dan gemiddeld…
De biodynamische opleiding levert een relevante bijdrage aan de landbouw: met circa 250 studenten levert de opleiding bijna 3% van het totale aantal studenten in de Duitse landbouw en groententeelt. Daarmee leiden de deelnemende bedrijven circa zes keer zoveel studenten op dan gemiddeld in de Duitse landbouw! Daar komen nog de Demeter-bedrijven bij waarvan de studenten naar de openbare school voor beroepsonderwijs gaan.

… en duidelijk meer concurrenten dan opleidingsplaatsen
In tijden waarin veel landbouwbedrijven het moeilijk hebben om studenten te vinden, stuit de biodynamische opleiding op veel belangstelling. "Sinds vele jaren lukt het de biodynamische beweging indrukwekkend goed om studenten zelf op te leiden. We hebben in heel Duitsland in sommige regio's dubbel zoveel aanmeldingen als opleidingsplaatsen“, zegt Jakob Ganten, directeur van het Netzwerk Biodynamische Bildung GmbH.

Demeter-bestuursvoorzitter Alexander Gerber is blij met het succes van de biodynamische opleiding, die nu sinds meer dan veertig jaar in vele Duitse regio's te volgen is: "Dat het opleidingspercentage zo hoog is, toont aan dat Demeter-telers verantwoordelijkheid nemen om de verdere ontwikkeling van de biodynamische landbouw te waarborgen. Dat zoveel jonge mensen enthousiast zijn over de biodynamische opleiding, toont echter ook dat de bijzonder duurzame landbouwwijze met haar andere houding tegenover natuur, mens en dier toekomstbestendig en aantrekkelijk voor studenten is.“

Aangezien de biodynamische opleiding met haar regionale aanbod voor een groot deel zelfgeorganiseerd is en zelf gefinancierd wordt, is ze aangewezen op financiële steun. Circa de helft van de opleidingskosten wordt niet uit publieke middelen gefinancierd en daarvoor zijn sponsoren en ondersteuners nodig. Om de opleiding in de biodynamische landbouw in heel Duitsland aan te bieden – ook daar waar geen of onvoldoende overheidssteun ter beschikking staat – werd het Demeter opleidingsfonds opgericht.

Voor meer informatie:
www.biodynamische-ausbildung.de/aktuelles/jahresbericht 
www.biodynamische-ausbildung.de
www.demeter-ausbildungsfonds.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven