Mexicaanse biotelers blij met verbod op glyfosaat

Het initiatief van de Mexicaanse overheid om het gebruik van glyfosaat in de landbouw stapsgewijs af te bouwen tot het in 2024 helemaal verboden wordt, is op gejuich onthaald bij de Mexicaanse Vereniging voor Bioteelt (Somxpro). "De meer dan 300.000 Mexicaanse biotelers gebruiken geen glyfosaat, maar hun gewassen worden wel blootgesteld aan verontreiniging van buitenaf, wat reeds tot aanzienlijke economische verliezen heeft geleid", zegt Homero Blas Bustamante, voorzitter van de organisatie.

Somxpro stelt ook voor om glyfosaatvrij voedsel te identificeren door middel van een label, zodat de Mexicaanse consument een bewuste keuze kan maken voor gezond voedsel.

"We moeten dringend een biobeleid uit de grond te stampen in Mexico, te meer daar de bevolking dit ook vraagt. Getuige daarvan is de groeiende import van biologische producten uit de Verenigde Staten, maar ook uit Europa, Aziƫ en Latijns-Amerika", waarschuwt Blas Bustamante, die tevens lid is van de Nationale Raad voor Biologische Productie. Hij roept daartoe de consumenten op om hun recht op gezonde en duurzame voeding op te eisen.

Hij verzekerde dat biotelers in Mexico en wereldwijd laten zien dat glyfosaat helemaal niet nodig is in de landbouw en dat het, net als andere chemische producten, verboden zou moeten worden op grond van het voorzorgsbeginsel.

Bron: la-prensa.com.mx


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven