Rein van der Werff, DistrEko vanavond te gast in Korte Keten Sessie

“We zijn geen standaard distributiecentrum”

DistrEko is een logistieke dienstverlener uit Winterswijk die biologische producten uit de Achterhoek distribueert tussen producenten en afnemers. “Dat doen we inmiddels al 20 jaar”, zo zegt Rein van der Werff die samen met Peter Melchers met twee wagens rondrijdt. De producten komen vooral van 12 leden van de vereniging BioBoeren Achterhoek.

Vanavond (15 december) is Rein van der Werff te gast in de online korte keten sessie: Logistiek en verwerking van het Gelders Kennisnetwerk Voedsel. Hij zal vertellen over de fijnmazige regionale logistiek, de automatisering, de samenwerking met BioBoeren Achterhoek en vooral over de menselijke factor. Ook partners van DistrEko; afnemer Het Volle Pond, leverancier Duijnhouwer, en chauffeur Peter Melchers die samen met Rein op de wagens rondrijdt, komen aan het woord.

De online sessie begint om 19.30 uur. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Geen voorraad
“Bij een gewoon distributiecentrum worden producten gesorteerd, gebundeld en vervolgens afgeleverd. Dat doen wij niet. Wij halen en brengen ook meteen weg. We hebben geen voorraad, wel distribueren we 6000 artikelen. Klanten kunnen twee momenten in de week bestellen. We rijden met twee wagens rond, Peter Melchers en ik. Er is een vrachtwagen die de grote lijn heen en terug doet, het moederschip. Verder hebben we een bus voor de kleinere afstanden en die als vlo rond het moederschip cirkelt. Dat zijn ingenieuze communicerende vaten. Ik kan moeilijk uitleggen hoe dat precies werkt, dat moet je eigenlijk een keer zien.” 

“Boeren hoeven niet zelf te facturen”, zo gaat Rein verder. “Zij leveren aan zo’n 45 afnemers en wij organiseren het op één factuur. De bankzaken doen wij ook. Iedereen moet doen waar hij goed in is. Naast producten van de 12 bioboeren vullen we aan met producten die hier (nog) niet groeien. Die betrekken we van de groothandel, zo kunnen we jaarrond een totaal assortiment leveren. Alles is traceerbaar en SKAL-gecertificeerd. We hebben geen voorraden en eigenlijk hebben we niks te koop.”

Klik hier om verder te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven