Inschrijven voor workshopprogramma Biokennisweek kan nu

"Toewerken naar nieuw soort event voor de bio-branche"

Tholen - Het workshopprogramma van de Biokennisweek, het online alternatief voor de Biobeurs 2021, staat online. Het programma biedt voor iedereen wat wils, zowel voor deelnemers die al actief zijn in de biologische keten als voor geïnteresseerden buiten de keten. "Er staat een goed programma waarin veel verschillende thema's aan bod komen", vertelt Bionext-directeur Michaël Wilde, die ook meteen benadrukt dat ze de ervaringen die ze nu opdoen willen gebruiken bij het creëren van een nieuw event voor de biobranche.

"We moeten gaan kijken naar een heel nieuw toekomstplaatje. Met de ervaringen die we opdoen tijdens deze Biokennisweek kunnen we toe gaan werken naar een nieuw soort event, een combinatie tussen netwerken, kennisuitwisseling en stands. Ook na deze Covid-19-crisis blijft de behoefte bestaan om elkaar te ontmoeten op een event. Alleen is een fysieke stand bijvoorbeeld niet voor alle bedrijven even interessant. We denken voor de toekomst aan een event waarbij we bedrijven op maat kunnen faciliteren, tegemoetkomend aan hun specifieke wensen. Daarom willen we bekijken wat onze achterban precies zoekt op een event. Dit alles komt door deze crisis in een stroomversnelling en de Biokennisweek is een enorm goede leerschool. Hoe maak je workshops bijvoorbeeld interactief?", aldus Michaël.

Divers programma
De Biokennisweek kent een divers programma. Zo is er een gesprek “Meet up” met Tjeerd de Groot en de Deense Bio Guru Paul Holmbek, Ook komt de vragen aan bod als hoe kan de biologische sector het thema klimaat beter op de kaart zetten? En hoe positioneer je biologische producten in de supermarkten om meer verkoop te realiseren?

Foto: Bionext

Loopt de organisatie van de Biokennisweek nog tegen lastige dingen aan? "Bedrijven werven voor een digitale stand is natuurlijk helemaal nieuw. Belangrijk is om hiervoor de vooroordelen weg te halen. Zo hoef je echt niet de hele week elk uur van de dag beschikbaar te zijn om online vragen te beantwoorden of gesprekken aan te gaan. Dergelijke aspecten hebben we uitgelegd in de online stand demo die men afgelopen vrijdag kon volgen. We roepen CEO's en directeuren ook op om werknemers deel te laten nemen aan de Biokennisweek. Zij kunnen hier zoveel van opsteken."

Michaël kijkt vooral naar de positieve aspecten die de huidige uitdagingen met zich meebrengen. "Ik zie het als een goed moment om onszelf wakker te schudden. Hoe moeten events als dit er in de toekomst uit komen te zien? En in deze donkere tijden biedt de Biokennisweek een mooie time out van de normale werkzaamheden. De woensdag en donderdag presenteren we vanuit een studio, dit maakt het nog interactiever."

Hij wil tenslotte nog onderstrepen dat het ook voor de organisator allemaal nieuw is. "Voorop staat dat het voor ons ook een leerschool is, deze Biokennisweek. Niks doen was voor ons geen optie. We gaan gewoon zorgen dat we hier alles uit halen wat mogelijk is. En de mooie en meest succesvolle elementen nemen we mee naar de toekomst, waar we een event willen gaan organiseren waar we allemaal iets uit kunnen halen."

Klik hier voor het volledige workshopprogramma.

Alle informatie over de Biokennisweek is te vinden op www.biokennisweek.nl 

Voor meer informatie: wilde@bionext.nl en www.bio-beurs.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.