Indiase biologische startup Organisch Overseas streeft naar omzetgroei van 30%

De startup Organisch Overseas in Delhi is gespecialiseerd in de verkoop van biologische groenten en fruit. Het bedrijf verwacht dit boekjaar een omzetgroei van 30% te behalen tot 446.983 mln. 

De door Chiraq Arora opgerichte onderneming is gevestigd in Gurugam en beschikt over een pakstation in Bijwasan. Momenteel verkoopt het bedrijf haar biologische AGF via e-commerceplatforms, zoals Amazon, grote retailketens, zoals More, en overige winkels.

De startup is van plan om begin volgend jaar een mobiele app te lanceren, evenals eigen mobiele winkels in de vorm van elektrische voertuigen om zo haar klanten nog beter te kunnen bereiken.

"De vraag naar biologische voedingsmiddelen op e-commerce platforms is toegenomen sinds de uitbraak van Covid-19. Onze omzet zal naar verwachting dit jaar groeien tot €446.983 tegenover een omzet van €335.237 vorig jaar," zegt Arora. "De afzet werd in april geraakt door de landelijke lockdown maar de vraag heeft zich daarna snel hersteld." 

"Onze maandomzet zal tegen maart 2021 waarschijnlijk rond de €61.460 bedragen," vervolgt Arora. Hij voegt eraan toe dat het bedrijf in 2020-2021 nog winstgevender zal worden. Organisch streeft het volgende boekjaar naar het behalen van een omzet van €1 mln tot €1,1 mln en zal volgens Arora naast de binnenlandse markt ook  exportmogelijkheden gaan benutten. 

Volgens outlookindia.com koopt het bedrijf haar biologische groenten en fruit momenteel in bij gecertificeerde teeltbedrijven in onder meer Himachal Pradesh, Jammu en Kasjmir, Rajasthan en Uttar Pradesh.  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven