Het verschil tussen vader en zoon kon bijna niet groter zijn. De boerderij waar Gerjo Koskamp opgroeide, stond in het teken van schaalvergroting met zware bemesting. “Ik hield van de dieren, maar niet van het systeem. Biggen castreren en zo, daar heb ik altijd weerstand tegen gehad, ook al groeide ik ermee op. Ik wilde daarom helemaal geen boer worden.”
Toch neemt Gerjo in 1996 boerderij Ruimzicht over van zijn vader. “Tijdens mijn studie in Wageningen kwam ik in aanraking met biologisch boeren: zo natuurlijk mogelijk, met zorg voor plant, dier en mens. Op die manier wil ik wél boer zijn.” Voormalig stagiaire Jara van Rooij, inmiddels partner in de vennootschap: “Duurzaamheid betekent dat je iets ontwikkelt dat tot in het oneindige kan doorgaan. Circulair en met de natuur als leidend principe. Financieel is dat nog een uitdaging, maar het is een richting, een verandering die we doormaken.” Jara maakt kaas en andere zuivelproducten op Ruimzicht, waarmee ze het aanbod van vlees en groente aanvult.
Bron: Natuur en Milieu Gelderland