Vier nieuwe biologische chocoladerepen

Anne&Max introduceert vier nieuwe chocoladerepen. De chocoladerepen worden gemaakt in Schotland bij het bedrijf Chocolate Tree.

De cacaobonen komen uit alleen uit Peru. Alastair (de oprichter van Chocolate Tree) heeft alle cacaoplantages zelf bezocht. De plantages bevatten enkele van de beste voorbeelden van agroforestry in Peru. De bonen worden in Peru gebrand en gemalen. "Zo behoud je de lokale productie en haalt het producerende land er ook financieel voordeel uit", aldus Anne&Max. De cacaomassa wordt verder tot eindproduct verwerkt in Schotland door Chocolate Tree.

De chocolade wordt handgemaakt in kleine batches is 100% biologisch, de verpakking is plasticvrij en plantaardig. De repen zijn vrij van conserveringsmiddelen en kleurstoffen.

Er zijn vier heerlijke smaken: Fris-zoete Bosfruit, Kruidige Vandaag-Blijf-Ik-Binnen, Intense koffie hazelnoot en Volle Supernoten

Teruggeven
Alle repen zijn 100% biologisch en direct trade. Direct Trade is geen officiële certificering, het is een manier van werken. Een manier die ruim afwijkt van het Fair Trade systeem. Door het regelmatig zelf bezoeken van de cacaoplantages, ontstaat er een beter contact met de mensen die werken op deze plantages.

Alistair van Chocolate Tree: ”Alle ingrediënten en materialen die we kopen maken deel uit van biodiverse landbouwecosystemen, en dat de sociale impact van onze activiteit gunstig is voor de betrokken gemeenschappen. Al onze inspanningen moeten zijn om onnodige negatieve impact op mens en milieu te verminderen en positieve duurzame manieren van leven, eerlijkheid en gelijkheid aan te moedigen.”

De cacao die wordt gebruikt in de Anne&Max chocoladerepen wordt gekweekt in een agro-bosrijke omgeving; dat betekent dat het wordt gekweekt als een metgezel voor andere planten en dieren in het wild. Dit stimuleert en beschermt de biodiversiteit. De cacaoplanten kunnen deel uitmaken van een bosplan of wild zijn, maar mogen niet de oorzaak zijn van ontbossing.

Voor meer informatie: www.annemax.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven