Meijer Potato:

“De robuuste generatie is zeer geschikt voor biologische teelt”

Tholen – De omgeving waarin we werken vraagt rassen die duurzaam zijn. Onder meer een waterefficiënt ras dat zowel direct vanaf het veld tot aan lange bewaring te verwerken is. Maar ook een ras dat op een duurzame manier zorgt voor de hoogste mogelijke marktbare opbrengst. Al deze wensen zijn vertaald naar nieuwe commerciële rassen bij Meijer Potato. 

Het bedrijf bouwt verder op de potentie van haar rassen door de introductie van haar robuuste generatie rassen. Het huidige commerciële rassenpakket van Meijer Potato wordt uitgebreid met nieuwe rassen die tevens aansluiting vinden bij de mondiale veranderende markteisen.

De robuuste generatie
De robuuste generatie bestaat uit drie soorten: Acoustic, Sound en Lady Jane. Acoustic en Sound vallen onder het ‘tafelsegment’ en de Lady Lane is geschikt voor frites. “De rassen zijn alle drie zeer geschikt voor biologisch teelt. Dat komt mede door de Phytophthora resistentie van het ras.”

Acoustic
Acoustic kan om gaan met snel veranderende klimaatcondities. Dat zorgt ervoor dat dit ras een mooie kwaliteit aan aardappelen voortbrengt. Ook produceert Acoustic de hoogst mogelijke marktbare opbrengst. Acoustic heeft rond ovale uniforme knollen met een mooie schil en goede smaak.

Acoustic

Door een lage input aan gewasbeschermingsmiddelen en bemesting is Acoustic een ras wat je kan betitelen als “verantwoord telen” en mede door haar Phytophthora resistentie is het ras dus zeer geschikt voor biologische teelt.

Sound
Sound heeft een goed ontwikkelde sterke plant met een goed ontwikkeld wortelstelsel. Dit maakt dat Sound in meerdere uiteenlopende klimaat-en groeiomstandigheden erg goede verkoopbare resultaten laat zien. Sound heeft lange ovale knollen met een mooie schil.

Sound

Het ras heeft hoge vermarktbare opbrengst per hectare. Ook is het zeer geschikt voor biologische teelt door haar Phytophthora resistentie.

Lady Jane
In tegenstelling tot de twee bovenstaande rassen, is dat ras zeer geschikt voor frites. In uiteenlopende omstandigheden, waaronder zand- en klei gronden, produceert het ras een goede netto opbrengst die uiteindelijk goed te verwerken is tot een goede kwaliteit frites. Het ras behoudt een mooie bakkleur over het gehele bewaarseizoen.

Lady Jane

 

Voor meer informatie:
Meijer Potato
+31 (0)113 - 76 01 00
info@meijerpotato.com
www.meijerpotato.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven