Van Achterhoekse bodem:

Eerste Nederlandse biologische koolzaadolie op de markt

In de Achterhoek vindt een biologische primeur plaats. De eerste Nederlandse biologische koolzaadolie voor humane consumptie komt van de Achterhoekse bodem.

Het winterkoolzaad wordt geteeld op de akkers van Landgoed Velhorst. Naast het koolzaad wordt rode klaver als ondervrucht mee gezaaid. Het zorgt voor biodiversiteit op het landgoed waar insecten zich tegoed doen aan de overvloedige nectar. Zodra het koolzaad is geoogst, begint de klaver met bloeien en is het perceel bedekt zodat belangrijke nutriënten niet uitspoelen. Ook zorgt de klaver voor binding van stikstof uit de lucht.

De koolzaadolie is verkrijgbaar in flessen van 500 ml en in een geschenkverpakking bestaande uit 3 flessen van 250 ml, culinair, bak en braad en tafelolie. Bak en braad is geschikt voor verhitten, culinair voor salades en sauzen en tafelolie om lekker te dippen met brood. De biologische koolzaadolie is verkrijgbaar via de webwinkel van de Vrienden van Velhorst.

Voor meer informatie: 
Vrienden van Velhorst
www.landgoedvelhorst.nl
info@landgoedvelhorst.nl


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven