Don Jacobo wijnen beloond met Wineries for Climate Protection certificaat

“We streven naar perfecte kwaliteit, met respect voor mens en natuur”

Don Jacobo is gelegen in het hart van het Rioja gebied, een paar minuten rijden van Logroño. Don Jacobo is de enige bodega in La Rioja, gelegen langs de beroemde pelgrimsroute “Ruta Jacobea” naar Santiago de Compostella. Het is deze route waar het merk zijn naam aan ontleent. De bodega bezit zo’n 40 hectare wijngaard in de Rioja Alta, de subregio van het Rioja gebied waar de beste wijnen vandaan komen. De opbrengst per hectare is vrij laag wat zorgt voor een hoge kwaliteit fruit.

Traditionele én Vegan productie
“Vegan wijnen, het blijft een van de meest genoemde trends van 2020. Maar wist je dat traditionele en vegan productie ook hand in hand kunnen gaan? De wijnen van Don Jacobo worden gemaakt in de traditionele stijl met behulp van moderne vinificatietechnieken, met een 100% Vegan garantie met het V-Label.”

Het V-Label is een internationaal erkend, geregistreerd symbool voor de certificering van vegan en vegetarische producten en diensten. Gestandaardiseerde criteria garanderen dat het V-Label in heel Europa een uniek kwaliteitsmerk is voor vegan en vegetarische producten, en dat is precies waar Don Jacobo voor staat: uitmuntende kwaliteit, met respect voor mens en natuur.

“Wineries for Climate Protection”
Don Jacobo zet zich constant in om de biodiversiteit in de wijngaarden te verbeteren en te beschermen. Deze inspanning is nu beloond met het officiële certificaat Wineries for Climate Protection. WfCp zet zich in voor duurzaamheid in en rond de wijngaarden en werkt met vier focuspunten: reductie van broeikasgassen, water management, afvalvermindering en groene energie.

Rioja wijnen
Het uithangbord van het wijnhuis zijn de houtgelagerde rode Rioja wijnen: Crianza, Reserva en Gran Reserva. De wijnen zijn vol, krachtig en gerijpt volgens de strenge, traditionele Rioja regels. Ook de witte wijnen van Don Jacobo, de Blanco en Tempranillo Blanco, worden gemaakt van ecologische gecultiveerde druiven en met respect voor de natuur. Het zijn frisse wijnen met veel tropisch fruit, wat typerend is voor witte wijnen uit het Rioja gebied.

 

Voor meer informatie:
Wine & Spirits
www.winespirits.nl 
+31 (0)85-7731991


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven