"floraPell overtuigt door goede kwaliteit en stikstofvoorziening"

Schapenwolpellets en de praktische inzet in de bio-tuinderij

Richard Specht runt samen met zijn partner de tuinderij Piluweri in het Duitse Müllheim-Hügelheim. Er worden in totaal circa zestig verschillende groentensoorten geteeld. De tuinderij is een puur bio-bedrijf en teelt groenten volgens Demeter-richtlijnen. Bij de teelt vertrouwt het team op de organische schapenwolpellets van floraPell Düngeprodukte GmbH.

Waarop ligt bij u de focus?
"Het belangrijkste bedrijfsonderdeel is de veelzijdige groententeelt met meer dan zestig verschillende groentensoorten op 40 hectare volle grond en op 1 hectare bedekte teelt onder glas en folie." 

Waar wordt er bemesting ingezet?
"Vroeger hebben we zowel in de kas alsook op de akker bemest. Tegenwoordig bemesten we overwegend op de akker, aangezien de stikstofvoorziening in de kas door eigen compost en intensief mulchgebruik gegarandeerd is."

Bij welke planten gebruikt u floraPell?
"Hierbij zijn er geen beperkingen. We zetten floraPell op al onze groentenarealen in, aangezien het voor praktisch elk gewas geschikt is." 

Welke hoeveelheid en dosering zet u in? 
"De bemesting gebeurt naar behoefte bij de verschillende gewassen. Daarbij wordt er rekening gehouden met de gemeten N-min waarden en nemen we de actuele bemestingsverordening in acht." 

Hoe heeft de oogst zich veranderd met floraPell?
"De positieve oogstontwikkeling, die we continu kunnen registreren, komt door de duurzame stikstofvoorziening. Daarover zijn we zeer tevreden." 

Hoe verandert de grond bij de inzet van floraPell?
"Voor onze grond zijn veel aspecten belangrijk, zoals bijvoorbeeld compost en de juist grondbewerking. Daarbij speelt ook floraPell een rol en is het één van de bouwstenen." 

Wat onderscheidt floraPell van andere bemestingsproducten? Waarin zitten eenduidig de voordelen?
"floraPell biedt ons een langzame N-afgifte over een lange periode. Dat is zeer belangrijk voor veel van onze groentensoorten. Vele organische N-bemesting zijn te snel werkzaam en daarom niet duurzaam genoeg." 

Veel andere organische bemesting, bijvoorbeeld hoornspaanders, komen uit de massadierhouderij. Richard: "Daarbij is niet eens te achterhalen waar de bemesting daadwerkelijk vandaan stamt. Dat verwerpen we. Bovendien, en dat is een principekwestie, weten we dat floraPell ons in z'n totaliteit een goede kwaliteit en goede stikstofvoorziening levert. Daar is zelfs een onderzoek naar gedaan door de Humboldt-universiteit in Berlijn."

Hoe bent u op floraPell gestuit?
"We gebruiken floraPell sinds 2014, eerst als test en vanaf 2015 als enige organische N-bemesting. We hebben de bemesting destijds door middel van vakkundig onderzoek gevonden en zijn, zoals u ziet, bij deze bemesting gebleven."

Voor meer informatie:
Gärtnerei Piluweri
Richard Specht
Am Stockacker 1
79379 Müllheim-Hügelheim
Telefoon: 07631 936100
info@piluweri.de 
https://www.piluweri.de/ 

floraPell Düngeprodukte GmbH
Ziegeleiweg 14
01979 Lauchhammer
Tel: 01601537705
E-mail: b.lanzke@florapell.de 
https://www.florapell.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.