Vraag uit Duitsland naar biologische varkens en zeugen

Tholen - Terwijl er in Nederland behalve tijdens de kerstperiode weinig vraag is naar biologische zeugen, staan de slachthuizen in Duitsland erom te springen. Een prachtkans voor Nederlandse biologische boeren, vindt John van Lieshout van Boerderij Slagerij van Lieshout.

"Door de minimale vraag worden biologische zeugen nu vaak gangbaar afgezet. Kun je ze aan het biologische kanaal kwijt, dan levert dat een fors prijsverschil op. Ook voor de biologische varkens is er een prijsverschil wanneer je exporteert naar België of Duitsland."

Zelf handelt John al zo'n acht jaar in biologisch varkensvlees. In 2020 schafte hij een vrachtwagen aan om de dieren bij boeren in Nederland en België op te halen. De vraag naar biologische vleesvarkens is al langer groter dan het aanbod. Nu John nieuwe vraag krijgt vanuit Duitsland en België wordt dat verschil nog groter.

Afzetgarantie
Naast een aantrekkelijk prijsverschil is er nog een motivatie voor boeren om via John te leveren aan slachthuizen over de grens: garantie voor de afzet op langere termijn. "We kunnen tot vijf jaar afzetgarantie geven", vertelt John. "Voorheen waren Nederlandse boeren weleens sceptisch over de Duitse markt, omdat er geen afzetgarantie was. Nu die er wel is, wordt export naar Duitsland een stuk aantrekkelijker."

Boeren die geïnteresseerd zijn om te leveren aan Boerderij Slagerij van Lieshout kunnen contact opnemen met John van Lieshout, telefoonnummer +31(0)651190759 of 0497-641277.

Voor meer informatie: www.boerderijslagerij.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.