Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De smaakmakers van Flavence gaan nu ook voor bio

Aromaproducent Flavence, gelegen in de provincie Henegouwen, ontwikkelde een gamma aroma’s voor de groeiende markt van bio voeding en dranken. Al meer dan 20 jaar ontwikkelt, produceert en verkoopt Flavence kwaliteitsvolle, natuurlijke aroma's die worden gebruikt door andere voedingsproducenten: denk aan ambachtelijke chocolatiers, brouwerijen, koekjesfabrikanten of ijsproducenten. “In zekere zin kan je ons vergelijken met een parfumerie, maar dan voor voeding”, vertelt Sales Manager Sandrine Braet.

Vooruit lopen op trends
Onlangs ontwikkelde Flavence een gamma met biologische aroma’s. Hierdoor lopen bio-voedingsbedrijven voorop op de Europese wetgeving inzake biologische productie en etikettering. “We willen anticiperen op toekomstige trends, daarom dat we dit -ondertussen succesvolle- gamma lanceerden. Dankzij dit nieuwe gamma, kunnen onze klanten hun etiketten blijven gebruiken, zonder dat ze de ingrediënten van hun producten hoeven te wijzigen.”

Foto: Fevia

700 smaakprofielen
Flavence verwerkt een groot aantal aromatische natuurlijke grondstoffen zoals etherische oliën, destillaten en infusies. Het bedrijf biedt een bijna oneindige catalogus van natuurlijke aroma’s aan en verkent tegelijk nieuwe horizonten. “Naast de 700 smaakprofielen in onze catalogus, bieden we ook een 'à la carte service', waarin we biologische, koosjere, halal en veganistische gecertificeerde smaken aanbieden”, licht Sandrine toe.

1800 grondstoffen
Bij Flavence staan het labo, R&D en innovatie centraal. Sandrine: “Het labo is de plek waar onze smaakmakers, echte aroma- en smaakkunstenaars, onze aroma's ontwikkelen. Zij kennen de exacte smaak van de 1800 grondstoffen die gebruikt worden om onze aroma's te creëren”. “Iedereen bij Flavence wordt continu uitgedaagd. We willen onze klanten verbazen en inspireren en stellen hen verrassende smaken voor, maar ook bestsellers”, voegt Arnaud de Beukelaer toe, Managing Director van Flavence. Van basilicum tot lavendel en whiskysmaken: you name it, they have it.

Bron: Fevia

Publicatiedatum: