Michel Corthouts, Maya Seitan:

"Seitan maken is een ambacht, net als brood bakken"

Het Hasseltse Maya Seitan maakt zijn bio en vegan seitan volgens het ‘slow food’-principe. Dat gebeurt met de puurste ingrediënten, zonder toegevoegde smaakstoffen en met respect voor oude tradities. Michel: "Seitan maken is een ambacht, net als brood bakken."

Michel Corthouts en Lete Heytens produceren deze populaire vleesvervanger al sinds begin jaren ’90. Michel: "Ik begon samen met een vriend seitan te maken, als experiment bij ons thuis. Alles gebeurde op kleine schaal en in kleine hoeveelheden. Stap voor stap groeide het bedrijf. Enkele jaren later verhuisden we naar Hasselt en stapte mijn vrouw Lete mee in de zaak." Dat Maya zo zou groeien hadden ze nooit voor ogen, maar ze zijn steeds trouw gebleven aan hun ambachtelijke werkwijze. 

Klik hier om verder te lezen en de video te bekijken.

Bron: Bio mijn natuur


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven