Organto neemt Fresh Organic Choice over

Organto Foods, een leverancier van biologische groenten en fruit, heeft deze week aangekondigd dat het een intentieverklaring heeft ondertekend om 100% van de uitstaande aandelen van Fresh Organic Choice, een particuliere Nederlandse onderneming, te verwerven.

Fresh Organic is een aanbieder van een breed scala aan jaarrond vers gesneden biologische kruiden, die onder het merk Fresh Organic Choice op de markt worden gebracht en die in heel Europa worden verkocht. Het sluiten van de transactie is afhankelijk van de afronding van de definitieve overdracht, definitieve overeenkomsten en de acceptatie van de TSX Venture Exchange.

Fresh Organic is gevestigd in Poeldijk, Nederland. Het bedrijf is in 2017 gestart door Wilco Heemskerk, die zich zal aansluiten bij Organto en de biologische kruiden- en smaakmakersportefeuilles van de vennootschap zal leiden. Fresh Organic hanteert een bedrijfsmodel dat de integratie met Organto eenvoudig maakt. Het assortiment vers gesneden verpakte kruiden van Fresh Organic omvat onder meer munt, oregano, basilicum, bieslook, peterselie, dille, tijm, rozemarijn, salie en dragon, en wordt verkocht in een breed scala aan merkverpakkingen. Het product wordt voornamelijk ingekocht bij strategische lokale telers in Nederland, Duitsland, Spanje, Italië, Duitsland en Portugal, met sourcingprogramma's in ontwikkeling in Tunesië en Ethiopië.

"We zijn zeer verheugd dat Fresh Organic deel gaat uitmaken van Organto, waardoor we onze biologische groenten- en fruitportefeuille kunnen uitbreiden en gebruik kunnen maken van het operationele platform dat we hebben opgebouwd. Groei door middel van acquisitie is een van onze strategieën en we zijn blij dat we deze eerste transactie kunnen aankondigen", aldus Rients van der Wal, Co-CEO van Organto en CEO van Organto Europe.

"Wilco heeft een succesvol bedrijf opgebouwd in een snelgroeiende categorie, gebaseerd op sterke waarden en operationele principes, en we zijn vereerd dat hij en zijn team deel gaan uitmaken van Organto. Door onze collectieve krachten te bundelen, hebben we er alle vertrouwen in dat we onze categorieën van verse kruiden en smaakmakers voor de komende jaren winstgevend kunnen uitbreiden. We zijn ervan overtuigd dat de vraag naar vers gesneden biologische kruiden zal blijven groeien, gedreven door de opkomst van de thuisbereiding en het verlangen naar nieuwe smaaksensaties, gecombineerd met het verlangen naar de unieke gezondheidsvoordelen die kruiden bieden."

Wilco Heemskerk, de huidige eigenaar van Fresh Organic: "Ik ben trots op wat we bij Fresh Organic hebben opgebouwd en ik ben blij dat we onze erfenis als onderdeel van de Organto-familie zullen voortzetten. De visie van Organto voor de toekomst, het streven naar maatschappelijk verantwoord ondernemen en de strategie om toonaangevend te zijn op het gebied van verse biologische groenten en fruit, sluit aan bij de doelstellingen van Fresh Organic, en ik kan niet met meer genoegen deel uitmaken van deze visie."

Kruiden worden erkend voor hun intense smaak en hoge niveaus van vitaminen, essentiële mineralen, antioxidanten, vezels en antimicrobiële eigenschappen, allemaal beschouwd als belangrijke ingrediënten voor het stimuleren van de immuniteit en een deel van een gezond eetpatroon. Met de toename van het koken thuis tijdens de Covid-19-pandemie, is de vraag naar vers gesneden kruiden sterk geweest, omdat de consument heeft gezocht naar de combinatie van smaakintensiteit en gezondheidsvoordelen die kruiden bieden. Verwacht wordt dat deze trend zich zal voortzetten, aangezien veel consumenten hebben aangegeven dat ze zullen doorgaan met gezond thuis koken zodra de pandemie voorbij is.

Voor meer informatie:

Organto Europe
Ginnekenweg 213
4835 NA Breda
085 0410 008
info@organto.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.