13-jarige produceert bijenwaskaarsen

Tholen - Je kunt niet vroeg genoeg beginnen... De 13-jarige Noa Grouw heeft al haar eigen kaarsenbedrijf: Sweet Life Style. Ze verkoopt kaarsen die gemaakt zijn van honderd procent bijenwas. De scholiere wilde wat geld verdienen, maar de typische eerste baantjes zag ze niet zitten. Ze zag meer heil in een eigen bedrijfje. Inmiddels zijn haar kaarsen al bij verschillende biospeciaalzaken verkrijgbaar.

Op YouTube zag Noa een video over waxmelts en kaarsen maken. Dat sprak haar aan en hiermee ging ze dus aan de slag. "In juni ben ik begonnen met het maken van waxmelts. Dit zijn kleine soort geurkaasjes zonder lont. Het rook allemaal heerlijk en was leuk om te doen, maar toch stond mij het tegen om producten te gebruiken die niet goed zijn voor het milieu. Ik ben mij gaan verdiepen in hoe ik verantwoorde kaarsen kon gaan maken en kwam toen uit bij bijenwaskaarsen. Deze kaarsen worden op natuurlijke wijze gemaakt."

Ze ging aan de slag met het rollen, maar ook het smelten van blokken bijenwas. "De geschiedenis van de bijenwas vond ik ook super interessant. Met deze kennis ben ik naar de imker gegaan en die heeft me uitleg gegeven over het natuurlijk filteren van de was en over de biologische zaadjes van bloemen voor de bijen om zo dus alles zo natuurlijk mogelijk te doen."

Van daaruit is ze begonnen en het nam al snel een vlucht. "Ik merkte meteen al dat niet alleen mijn kaarsen, maar ook mijn verpakkingen zo natuurlijk mogelijk moesten zijn. Een leuk publiek diende zich zo aan voor mijn kaarsen. Zo zijn ze ook komen te liggen bij Ekoplaza in Emmen en in het Ekohuis in Eelde."

De spullen haalt ze bij het Ielsgat in Amen op. "Dankzij mijn klanten leer ik meer over de natuur en hoe belangrijk het is om duurzaam te leven en vooral dat duurzaam niet perse duurder hoeft te zijn."

De jonge onderneemster is drie dagen per week een paar uurtjes zoet met de werkzaamheden. School blijft wel altijd voorop staan, benadrukt ze. Wel lijkt ze haar roeping in ieder geval gevonden te hebben. "Ondernemen is erg leuk. Ik zou later best mijn eigen winkel willen hebben."

Voor meer informatie: sweet_lifestyle@outlook.com en www.sweetlifestyles.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven