Lowlander Kerstbomenbos krijgt boost met BeterBoompje

Voor iedere verkochte Winter I.P.A. een nieuwe biologische kerstboom

Binnen tien jaar alle 2.500.000 wegwerp kerstbomen in Nederland vervangen voor een duurzaam alternatief; dat is de missie van botanisch brouwer Lowlander, waarbij steeds meer enthousiaste partners aanhaken. Met hun inmiddels bekende ‘Draag Je Naaldje Bij’ oproep plant de brouwer sinds vorige kerst met Adopteer een Kerstboom voor iedere verkochte Winter I.P.A. - inderdaad, gebrouwen met sparrennaalden - biologische adoptie kerstbomen in het Lowlander Kerstbomenbos. Terwijl het bos gestaag groeit wil men natuurlijk wel een gezellige kerst(boom), zeker dit jaar. Daarom slaat Lowlander de handen ineen met BeterBoompje, om zo het Kerstbomenbos een groeispurt te geven. Boom en bier zijn vanaf 9 november te koop.

Het begon een paar jaar geleden met de oproep van Lowlander om je kerstboom na de feestdagen niet op straat te gooien als afval, maar te doneren aan de brouwer om er een Winter I.P.A. van te brouwen. Al snel zag Lowlander dat het kerstboom probleem groter was dan recyclen. Samen met Erwin & Kyra van Adopteer een Kerstboom heeft Lowlander dan ook de grote ambitie om de 2.500.000 echte kerstbomen die ieder jaar in Nederland worden gekocht én weggegooid te vervangen voor biologische, duurzame adoptiekerstbomen die meerdere jaren gebruikt kunnen worden. Zo ontstond het Lowlander Kerstbomenbos.

Kerstbomenbier
Frederik Kampman, Chief Botanical Officer van Lowlander: “Dit voorjaar hebben we de eerste 1000 nieuwe kerstboompjes in ‘ons’ bos kunnen planten, die als ze volgroeid zijn tot zo’n 5 jaar iedere kerst geadopteerd kunnen worden. Én – leuk weetje - we brouwden van het natuurlijke snoeiafval van deze kerstbomen onze Winter I.P.A. die nu in de winkels ligt! Ook dit jaar planten we weer nieuwe kerstboompjes voor iedere Winter I.P.A. die jij drinkt. Want er is één groot probleem: er zijn lang niet genoeg adoptiebomen om aan de toenemende vraag van Adopteer een Kerstboom te voldoen... We zijn dan ook heel blij dat BeterBoompje ons gaat helpen het Lowlander Kerstbomenbos een groeispurt te geven.” De kerstbomen zijn biologisch, aan de bio-certificering van Winter I.P.A. wordt gewerkt.

Een duurzame kerstmis(sie)
BeterBoompje is een initiatief van vrienden Frank, Alex, Gina en Jacco uit Brabant. Ook zij zagen hoeveel bomen er ieder jaar op de brandstapel verdwijnen en besloten zoveel mogelijk Nederlanders een duurzamer alternatief te bieden: nu een gezellige kerst en straks een mooiere wereld. In hun missie vonden zij al snel botanisch brouwer Lowlander en hun Kerstbomenbos. Bij BeterBoompje vind je twee duurzamere en dus betere opties. De eerste is een kerstboom met kluit die na de feestdagen wordt terug geplant in de natuur om daar gezond oud te worden. De tweede optie is een kerstboom zonder kluit. BeterBoompje initiatiefnemer Alex de Graaf: “We zien dit als tussenoplossing om de markt te kunnen veranderen: voor iedere BeterBoompje kerstboom zonder kluit die wordt gekocht, plant Lowlander namelijk twee nieuwe, biologische adoptie boompjes in hun Kerstbomenbos.”

Lowlanders Winter I.P.A. is nu verkrijgbaar via de webshop en o.a. Albert Heijn. Een BeterBoompje is vanaf 9 november te bestellen via www.beterboompje.nl en is verkrijgbaar in Breda, Delft, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Groningen, Nijkerk, Nijmegen, Rhenen, Tilburg en Tiel. 

Voor meer informatie: www.lowlander-beer.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven