Klaas de Lange: "Onze kwark krijgt alle tijd om kwark te worden"

Weerribben Zuivel introduceert volle kwark in emmertje van 800 gram

Weerribben Zuivel introduceerde vorig jaar succesvol Griekse yoghurt en magere kwark in een emmertje van 800 gram. Deze producten zijn in korte tijd zeer populair geworden. Daarom is sinds vorige week de volle kwark van Weerribben Zuivel niet alleen verkrijgbaar in een beker van 500 gram, maar nu ook in een emmertje van 800 gram. Het emmertje is gemaakt van het monomateriaal PP en is daardoor goed recyclebaar.

Bij Weerribben Zuivel wordt de kwark nog geproduceerd door het product te laten uithangen/uitlekken. Vroeger gebeurde dat in doeken. Dat kan tegenwoordig niet meer met alle hygiëne eisen. “Het proces van het uitlekken van het product doet Weerribben Zuivel nog steeds maar dan op een moderne manier. Hiermee zijn we uniek in Nederland en wellicht in de wereld. We hebben hiervoor een gesloten systeem in een tank ontwikkeld, waarbij we de kwark in de tank laten uitlekken, waardoor het product indikt, en daarna de wei afvoeren", legt eigenaar Klaas de Lange uit.

Het totale proces van kwarkbereiding duurt ongeveer 24 uur. "Bij kwark, die in de supermarkt wordt verkocht, worden tijdens de bereiding vaak eiwitrijke poeders toegevoegd. De wei wordt niet afgevoerd, maar blijft in het product of het product wordt door middel van een kwarkcentrifuge geproduceerd. De kwark van Weerribben Zuivel krijgt alle tijd om kwark te worden en bevat van nature een hoog eiwitgehalte. En niet geheel onbelangrijk... de kwark is ook nog eens heel erg lekker!"

Voor meer informatie: contact@weerribbenzuivel.nl en www.weerribbenzuivel.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.