Nominaties te over voor veranderaars

Ter ere van haar veertigste verjaardag zet Triodos Bank dit jaar pionierende ondernemers in de spotlight die de bank met spaar- of belegginsgeld van haar klanten financiert. Klanten mochten ondernemers nomineren voor de titel van Veranderaar. Een selectie van deze nominaties:

Saskia nomineert Rudie Wijnen en Jonny Arnoldi met hun winkel Van Nature. “Ik ben dankbaar voor hun moed om deze wereld met hun biologische winkel een stukje mooier te maken”, schrijft ze. “Met hun winkel dragen ze belangrijke waarden uit: biologisch, lokaal, fairtrade, en zero waste.”

Jenneke nomineert levensmiddelenleverancier Pieter Pot, die zich inzet voor verpakkingsvrije boodschappen. De reden van haar nominatie? Simpel: “Scheelt ongelofelijk veel troep!”

Speciale vermelding voor Franke Remerie van de coöperatie Land van Ons. Hij werd meerdere malen genomineerd en geroemd omdat hij de bodem duurzamer wil maken met meer biodiversiteit. Dit doen ze bij Land van Ons door met een grote groep landbouwgronden aan te kopen en die op ecologische wijze te laten bewerken. “In heel korte tijd hebben ze een grote en uiteenlopende groep van investeerders, waaronder boeren, burgers, overheden, universiteiten en bedrijven, achter zich én actief weten te krijgen,” schrijft Simone.

En deze genomineerde ondernemers worden door Triodos Bank gefinancierd. Irene en Caro nomineerden de beddengoedbedrijf Yumeko, die ‘zachtheid in de wereld’ brengen met hun duurzame en biologische lakens, dekbedden en handdoeken. Irene: “Ze gebruiken alleen natuurlijke materialen en alles wordt gecontroleerd op ecologische impact.” Caro had er nooit bij stilgestaan dat je ook je slaapkamer kunt verduurzamen, maar doet dat sinds ze Yumeko kent wel.

Hoe verscheep je je product zo milieuvriendelijk mogelijk? Nou, met een zeilboot natuurlijk! En dat is precies waarom Irene en Jan de Chocolatemakers hebben genomineerd. Oh, en ook omdat ze jongeren de kans geven werkervaring op te doen. “Én omdat ze boeren een eerlijke prijs betalen voor hun product.”

Klik hier om verder te lezen.

Bron: De Kleur van Geld


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven