Vanavond om 20:30 uur op NPO 1

Aandacht voor geitenbokjes in Radar

We eten steeds meer geitenmelk en geitenkaas, maar de populariteit van geitenproducten heeft een keerzijde. Consumentenprogramma Radar laat in de uitzending van vanavond (30-11, 20:30 uur op NPO 1) zien hoe groot het dierenleed achter een stukje geitenkaas is.

Dit moet je weten als je geitenkaas eet
Geitenmelk, geitenyoghurt en geitenkaas worden steeds populairder. Zeker als vervangers voor vlees en worden daarom door veel vegetariërs geconsumeerd. Het gevolg is dat er steeds meer grote geitenboerderijen in Nederland bij komen. En ook het aantal melkgeiten is flink gegroeid, blijkt uit cijfers van het CBS. Alleen heeft die populariteit van geitenproducten een keerzijde. Mannelijke geiten, oftewel bokjes, geven uiteraard geen melk en worden gezien als ongewenst bijproduct. Een rapport van dierenwelzijnsorganisatie Eyes on Animals laat zien dat veel bokjes soms in slechte omstandigheden leven, simpelweg omdat ze niets opleveren. Hoe groot is het dierenleed dat achter je stukje geitenkaas schuilt? Waar loopt de geitenhouder tegenaan en is er op korte termijn een oplossing te bedenken voor dit probleem? Radar zoekt het uit.

Voor meer informatie: www.radar.avrotros.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.