PuraVitaFood brengt Siciliaanse producten naar Amsterdam

PuraVitaFood houdt zich bezig de import van verse, verwerkte producten en biedt daarnaast ook een bezorgservice aan. Dit wordt mogelijk gemaakt door een netwerk van geselecteerde leveranciers. De producten zijn allemaal Italiaans en geteeld met biologische en traditionele technieken.

"We importeren alleen dingen die ik persoonlijk heb gecontroleerd. Het gaat om producten als gedroogd fruit, conserven, olie, sap, zoetigheden en verse gewassen", zegt de Siciliaanse Eleonora Coniglio, die in Amsterdam werkt (foto links, gemaakt door Giulia Montanara).

Dit concept viert in mei 2021 zijn vijfde verjaardag en is ontstaan ​​na Coniglio's ervaring als student in de hoofdstad. "Er waren in 2009 maar heel weinig kanalen die Italiaanse producten van hoge kwaliteit verkochten, dus na het afronden van mijn rechtenstudie besloot ik om dit bedrijf op te starten. De producten zijn voornamelijk afkomstig uit Sicilië, maar mijn doel is om ook andere regio's erbij te betrekken."

(Foto: Sofia Faloni)

Momenteel voorziet PuraVitaFood haar klanten van traditionele verse groenten die naar Amsterdam worden geïmporteerd door het bedrijf Sapori di Sicilia. "Ik verkoop andijvie, cichorei en sla zonder dat ik daar een toeslag voor reken. Op deze manier kan ik de doelstellingen van het bedrijf verbreden om een netwerk van contacten te ontwikkelen. Ik heb ook gecertificeerde, biologische groenten en deze koop ik bij de Siciliaanse coöperatie Si può fare."

PuraVitaFood werkt zowel B2B als B2C. "Delicatessenzaken, de horeca en biologische winkels zijn mijn voornaamste klanten voor B2B. Om de producten direct aan de consument te verkopen, nemen we deel aan lokale weekmarkten en privé-evenementen. Door de week hebben we een bezorgservice. We hebben geen webshop, maar geïnteresseerden kunnen zich abonneren op onze nieuwsbrief. Op deze manier krijgen ze elke week aanbieden en prijslijsten. Bestellingen kunnen worden doorgegeven via de mail of social media."

De sluiting van de horeca in Nederland zorgde ook bij PuraVitaFood voor verliezen, maar deze zijn redelijk opgevangen door de B2C-activiteiten.

(Foto: Giulia Montanari)

Voor meer informatie:

Eleonora Coniglio
PuraVitaFood
+31 6 87226777
eleonoraconiglio@puravitafood.com
www.puravitafood.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.