Nieuw: Lima glutenvrije Muesli Original

Lima Food lanceerde in 1963 de Muesli Original. Deze biologische, verantwoorde muesli werd één van haar iconische producten. De Muesli Original is er nu ook in een gecertificeerd glutenvrije variant.

Glutenvrije Muesli Original is een knapperig mengsel van glutenvrije havervlokken (60%), sojavlokken, cornflakes, gepofte rijst en geroosterde boekweit. Rozijnen en gedroogde kersen verrijken deze basis van granen, die geen toegevoegde suikers bevat. Haver is één van de weinige graansoorten die glutenvrij is, net als maïs, rijst en boekweit. Maar tijdens de teelt en bewerking wordt haver vaak 'besmet' door andere gluten houdende graansoorten.

Coeliakiepatiënten eten daarom alleen haver die gecertificeerd glutenvrij is. Lima glutenvrije muesli mag het coeliakielogo dragen en is dus geschikt voor coeliakiepatiënten. De muesli wordt gemaakt met haver die wordt geteeld, vervoerd en bewerkt in een omgeving die volledig afgeschermd is van planten die gluten bevatten. Elke partij wordt onderzocht om deze garantie te kunnen bieden.

Glutenvrij ontbijt
De glutenvrije Muesli Original eet je puur of in combinatie met een plantaardige drank, yoghurt of kefir. Een glutenvrije muesli in een glutenvrije haverdrank is een snel glutenvrij ontbijt. De muesli kan naar smaak worden gepimpt met fruit, noten, zaden, pitten, pollen of andere lekkere toppings.

Haver is heilzaam voor mens en planeet
Haver is een bron van plantaardige eiwitten. Daarnaast bevat het drie keer zoveel vetten als tarwe, rogge en gerst. Van deze vetten is zo’n 80% onverzadigd. Onverzadigde vetzuren staan bekend om hun gunstige bijdrage aan het verlagen van de kans op hart- en vaatziekten. Bovendien bevat haver een grote hoeveelheid oplosbare vezels. Oplosbare vezels worden stroperig bij contact met water waardoor de darmen afvalstoffen gemakkelijker af kunnen voeren. In vergelijking met onoplosbare vezels zijn ze veel zachter voor de darmen. Ze verlagen de opname van vetten en vertragen de opname van koolhydraten zodat de bloedsuikerspiegel minder stijgt. Haver is weinig veeleisend en daarom niet alleen heilzaam voor de mens, maar ook voor de planeet. Haverdrank is een ecologisch alternatief voor koemelk, omdat de productie veel minder grond en water vereist en deze tot minder CO2-uitstoot leidt (Poore & Nemecek, 2018).

Haver is hip
Haver is hip om tenminste twee redenen. Onder andere door COVID-19 is er meer aandacht voor gezonde voeding. En doordat thuiswerkers de dag rustiger opstarten is er ook meer tijd voor het ontbijt. Heilzame haver is niet alleen te vinden in de nieuwe glutenvrije Muesli Original, maar ook in Lima's klassieke Muesli Original, porridges, pure haver en haverdranken. Naast ontbijtproducten, biedt Lima ook haver cuisine en Vegi Mix granen- en peulenmix met haver.

Verkrijgbaarheid
De Lima glutenvrije Muesli Original en andere Lima producten zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar bij natuurvoedings- en biowinkels.

Het land van Lima, een land van harmonie
Lima Food biedt al meer dan 60 jaar biologische, plantaardige voedingsproducten. Nog altijd werkt Lima aan het realiseren van dezelfde droom: een wereld waar alle levensvormen in harmonie samenleven. Vandaag de dag heeft Lima meer dan 200 producten in haar gamma. De belangrijkste hiervan zijn plantaardige dranken, koffiesurrogaten, granenwafels en condimenten zoals sojasauzen en miso, waarvan vele geïnspireerd door de Japanse keuken.

Voor meer informatie: info@limafood.com en www.limafood.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.