Vietnamese bio-boeren plukken de vruchten van hun werk

Nu de vraag naar gezonde producten ook in Vietnam toeneemt zien bio-boeren dat hun investeringen en harde werk hen geen windeieren hebben gelegd. Volgens Nguyen Lam Vien van Vinamit, een bedrijf in gedroogd fruit, is 2020 het jaar van de bio-teelt in Vietnam, omdat de vraag naar gezonde producten door de pandemie is toegenomen.

"Startende bio-boeren die in 2018 en 2019 met hun activiteiten zijn begonnen hebben dit jaar de vruchten geplukt, waarbij de vraag in sommige gevallen het aanbod overtrof."

De stijgende populariteit van bio-producten komt door het toenemende gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Vietnam gebruikt sinds 2015 ongeveer 100.000 ton gewasbeschermingsmiddelen per jaar, 10 keer de hoeveelheid die in de periode 1960-90 werd gebruikt, volgens de Vietnamese Vereniging voor Gewasbescherming.

De laatste jaren investeren veel ondernemers in bio-teelt om de kleine maar groeiende markt van consumenten, die zich zorgen maken over hun gezondheid, te bedienen.

Sommige bedrijven zijn optimistisch over de mogelijkheid om hun bio-producten te kunnen exporteren, vooral met de recente inwerkingtreding van de vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en Vietnam. Maar experts uit de sector zeggen dat de Vietnamese bio-teelt nog een lange weg heeft te gaan en dat bedrijven meer moeten investeren in het optimaliseren van hun bedrijfsmodel.

Bron: e.vnexpress.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven