Het was voor Marion Pluimes van LOFF Breda een opvallend nieuwtje: 'Nederlanders eten meer vlees'. Ondanks dat gaat Marion verder met het bereiden van gerechten die gezond, voedzaam, vegetarisch en biologisch zijn. "Ik moet zeggen dat ik er wel even van stond te kijken dat er meer vlees werd gegeten dit jaar", zegt Marion.
Wat ze met LOFF graag wil laten zien, is dat er ook een andere manier van koken is. "We hebben het dan niet over een specifiek product of enkel groenten. Het gaat voornamelijk om variatie in het koken en wat wij doen is het gebruik van seizoensgebonden producten." Ze kookt geheel zonder vlees en biologisch, maar is ook geen fan van vleesvervangers. "Echt vegetarisch koken gaat om het gebruik van andere producten, niet om vleesvervangers. Het vlees moet niet het hoofdgedeelte van de maaltijd zijn. Zelf houd ik ook gewoon niet van vlees, de smaak vind ik niet lekker. Daarom is dat voor mij al weer makkelijker."
Voor meer informatie: [email protected] en www.restaurantloff.nl
Klik hier voor het volledige artikel.
Bron: Breda Vandaag