"Bio-areaal bijna verdubbeld sinds start programma in 2014"

Ierland: voorschotten Organic Farming Scheme nu al uitbetaald

De Ierse minister Pippa Hackett kondigde 23 november de start aan van vooruitbetalingen voor de biologische landbouwregeling 2020. Het gaat om vooruitbetalingen in het kader van het Organic Farming Scheme (OFS). "Vanaf vandaag komt 5,5 miljoen euro op de bankrekeningen van zo'n 1.200 biologische boeren terecht", zei ze.

"Ik ben verheugd te kunnen bevestigen dat de voorschotten aan zo'n 1.200 biologische boeren in het kader van ons biologische landbouwprogramma nu zijn begonnen, twee weken eerder dan gepland en eerder dan vorig jaar. Het Organic Farming Scheme is een enorm succes geweest wat betreft het behalen van de doelstellingen en heeft geresulteerd in een toename van bijna 50% op het bio-areaal sinds de start van het programma in 2014."

De minister voegde toe: "Ik ben blij dat ik de huidige deelnemers ook nog een jaar in de regeling kon garanderen dankzij de aanzienlijke verhoging van het biologische budget van mijn afdeling voor 2021. Deze verlenging ligt momenteel ter goedkeuring bij de Europese Commissie en de deelnemers aan de regeling zullen begin december van ons te horen krijgen hoe ze hun deelname voor nog een jaar kunnen bevestigen."

"Ik ben erg ambitieus als het gaat om de Ierse biologische sector en ben van plan om de implementatie van de huidige National Organics Strategy te stimuleren. De extra 4 miljoen euro die in het budget is voorzien, stelt ons in staat om in 2021 een nieuw Organic Farming Scheme te heropenen voor nieuwkomers. Hiermee kunnen 400 tot 500 extra boeren ondersteund worden die om willen schakelen naar biologisch. De vraag van consumenten, en zelfs boeren, naar biologische productie groeit in binnen- en buitenland. Biologische landbouw ondersteunt ook meer natuurvriendelijke landbouw-praktijken en verminderde emissies, wat ons ook zal helpen om de klimaat- en biodiversiteitsdoelstellingen te halen. Ik verwacht in de nabije toekomst verdere aankondigingen te kunnen doen over de heropening van de regeling."

Bron: Gov.ie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.