MadeGood streeft naar 100% papieren wikkel

"We laten nu vooral de repen het woord doen"

Tholen - Cookies & Crème, Chocolate Raspberry, Chocolate Chip en Sweet & Salty. Dit zijn de smaken van de vier nieuwe granolarepen die MadeGood onlangs op de Nederlandse markt geïntroduceerd heeft. Tim Laarman vertelt namens Riverside International dat de eerste reacties veelbelovend zijn. "Er is over het algemeen veel waardering voor de smaak van de repen. Ook is men te spreken over de look van de repen. Dat is mooi, want hiermee willen we opvallen en onszelf onderscheiden. Een aantal winkels binnen de bio-branche heeft de producten inmiddels ook al opgenomen", aldus Tim.

Tim is sinds september 2019 werkzaam bij Riverside. "Hiervoor was ik actief in de non-food. In mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging kwam ik in aanraking met de repen van MadeGood. Vooral het biologische en allergenenaspect sprak me aan. Doordat ik al de nodige ervaring opgebouwd heb weet ik de beweegredenen van winkeliers om bepaalde producten wel of niet op te nemen. Daar heb ik veel aan in mijn huidige functie."

Vanwege de lastige tijd waarin we ons momenteel bevinden, verliep de introductie voor Riverside ook anders dan vooraf bedacht was, erkent Tim. "Een paar weken geleden zijn samples van de nieuwe MadeGood repen naar winkeliers verzonden. We waren eerst van plan om de pakketjes te versturen en dit op te volgen met een bezoek aan de winkel. Ik zou hiervoor zeker een paar weken onderweg zijn. Vanwege de coronapandemie hebben we besloten om dit niet te doen. We laten daarom nu vooral de repen het woord doen."

Tim merkt dat de meeste winkeliers welwillend zijn om nieuwe producten een kans te geven. "De doorlooptijd van producten is tegenwoordig korter. En doordat het aanbod bio-producten de laatste jaren enorm is toegenomen, zijn de winkeliers ook eerder geneigd om wat meer af te wisselen. Met de displays van tegenwoordig is het eenvoudig om klanten op een laagdrempelige manier iets nieuws aan te bieden, door bijvoorbeeld een paar doosjes op de toonbank neer te zetten."

Riverside krijgt veel complimenten over de verpakking van de MadeGood repen. Hierbij gaat het niet alleen over de look, maar ook over het materiaal. De recyclebare papieren wikkel waarin de repen verpakt zijn, is gemaakt van 85% papier en 15% plastic. Het plastic is noodzakelijk om versheid te garanderen. "We streven naar een 100% papieren verpakking in de komende jaren. Daarvoor is het essentieel om eerst goed volume op te bouwen. MadeGood past bij de lichtgroene consument die de biospeciaalzaak steeds beter weet te vinden. Daaraan draagt de moderne verpakking ook zeker bij."

Biologisch, vegan en glutenvrij
De repen van MadeGood zijn niet alleen biologisch gecertificeerd, maar ook vegan en glutenvrij. Daar komt bij dat de repen allergenenvrij zijn, naast vrij van gluten zijn ze ook nog vrij van 7 andere meest voorkomende allergenen, namelijk: melk, ei, soja, pinda, noten, vis en schelpdieren. En elke reep bevat 6 verborgen vitamines uit groentenextracten.

Voor meer informatie:

Tim Laarman
Riverside International
D. Egginkstraat 10
2131 XE Hoofddorp
06 27139660
t.laarman@riversidenaturals.com  
www.madegoodfoods.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.