Ook vitale rassen toegevoegd

Grootste collectieve aankoop biologisch zaadgoed door Velt weer van start

Velt, Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren, start deze week voor alweer het 23e jaar met de samen aankoop van biologische zaadgoed. Vorig jaar werden door 4455 leden aankopen van biologisch zaadgoed gedaan. Dit jaar verwacht Velt een nog groter aantal omdat de vereniging hard groeit. Velt heeft nu meer dan 20.000 leden die de mogelijkheid hebben om, met een exclusieve korting tot 22% voor Velt leden, te bestellen. Deelnemers aan deze collectieve aankoop hebben keus uit meer dan 600 rassen. Nieuw dit jaar is dat zogenoemde vitale rassen zijn toegevoegd aan het assortiment.

Velt lanceerde haar collectieve aankoop in 1998 voor het eerst. Wat toen nog bescheiden begon is anno 2020 uitgegroeid tot de grootste collectieve aankoop van biologisch zaadgoed. Door de ruime keuze van meer dan 600 rassen kunnen de leden bijzondere gewassen van biologische herkomst telen die via de reguliere kanalen niet of moeilijk te verkrijgen zijn. Nieuw dit jaar is het aanbod van Vitale Rassen vzw. Zij brengt zaadvaste rassen met een brede genetische achtergrond op de markt waar geen eigendomsrechten op rusten, maar toebehoren aan de gemeenschap. Iets wat decennia terug altijd gangbaar was. Want zaadgoed behoort iedereen toe. Velt ondersteunt dit graag.

Voor Velt is het duidelijk: de leden willen heel graag pesticidevrij aan de slag, met een ruime keuze aan biologisch zaadgoed. Vitale rassen die uitgroeien tot vitale gewassen. Vitale gewassen die vitaal voeden. Leden kunnen tot 15 december bestellen waarna de zaden eind februari en maart aan de leden worden geleverd. Kijk voor alle details op www.velt.nu/zadenactie.

Lady Diana- en Kievitsbonen. 

Over Velt
Velt is de vereniging voor ecologisch leven, koken en tuinieren. Deze ledenorganisatie telt momenteel meer dan 20.000 gezinnen, waarvan circa 4100 in Nederland. Velt is het kenniscentrum voor ecologie, verenigd in afdelingen en werkgroepen die geregeld lessen en activiteiten organiseren. Velt schrijft ook boeken en publicaties over ecologisch tuinieren en koken.

Voor meer informatie: mirjam@velt.nu en www.velt.nu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven