Alnatura groeit met dubbele cijfers boven de miljard

De vraag naar biologische voeding groeit snel. Ook de Duitse biologische specialist Alnatura profiteert hiervan en heeft inmiddels een belangrijke verkoopdrempel doorbroken. Alnatura genereert namelijk een recordomzet: in boekjaar 2019/2020 (30 september) haalde de biologische supermarktketen voor het eerst een omzet van meer dan een miljard euro. Het inkomen van 1,08 miljard euro betekent een recordgroei van 19,6 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, zo meldde oprichter Götz Rehn woensdag 18 november in Darmstadt. De GmbH heeft geen informatie over de winst verstrekt.

Het bedrijf profiteerde aanzienlijk van de algemene groei van de markt voor biologische landbouwproducten in Duitsland. Daarnaast zijn in het verslagjaar vier nieuwe winkels geopend en is het aantal medewerkers met 280 gestegen naar ruim 3.500 mensen. De keten wil komend jaar verder uitbreiden door nog minimaal vijf nieuwe winkels te openen. Alnatura heeft momenteel in totaal 136 winkels in 13 deelstaten. Met de groothandelsmarkt 'Jip' heeft het bedrijf in Tsjechië een nieuwe handelspartner gevonden. Volgens Rehn verloopt ongeveer de helft van de verkopen via handelspartners.

Vanwege de coronapandemie waren vooral duurzame voedings-middelen zoals pasta, rijst en diepvriesproducten in hun eigen winkels in trek. De antroposoof Rehn kondigde verder aan dat zijn bedrijf zal blijven werken aan meer biologische landbouw die CO2 in de bodem zal kunnen binden. "Er is geen vaccin tegen klimaatverandering", zei hij.

Concreet wil Alnatura ook minder voedsel importeren. In samenwerking met het Bodenmeer-eiland Reichenau wordt nu bijvoorbeeld al 38 weken per jaar Duitse gember aangeboden en Duitse tomaten.

Voor meer informatie: www.alnatura.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven