EKO Holland start stickeractie

'Stikstof halveren? Ga biologisch consumeren!'

Met de boodschap 'Stikstof halveren? Ga biologisch consumeren!' wil EKO Holland iedereen attent maken op de voordelen van biologische landbouw. De grootste bio-zuivelcoöperatie van Nederland wil Nederland graag mooi en gezond houden en is er van overtuigd dat biologische melkveehouders hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

'De biologische melkveehouderij werkt volgens de zogenaamde systeemlandbouw, afgestemd op de specifieke locatie en omstandigheden van ieder bedrijf. Koeien grazen zo veel mogelijk uren per jaar op weiden met gras en kruiden, waar we geen kunstmest op strooien. We hebben oog en zorg voor de andere dieren, insecten, planten en bomen die er leven. In de stal creëren we koevriendelijke omstandigheden met voldoende licht, lucht en ruimte. Het hoort allemaal bij het systeem dat we zo goed mogelijk in balans houden. Met weinig stikstofverliezen en klimaatimpact. We hanteren hiervoor ethische uitgangspunten als inspiratiebron: gezondheid, ecologie, billijkheid en zorg, uitgewerkt als de IFOAM beginselen*. De consument kiest met aankoop van een biologisch product dus ook voor een stukje mooi en gezond landschap! Want, hoe meer biologische zuivel verkocht wordt, des te meer biologische melkveehouders er zullen komen', stelt EKO Holland in een brief die deze week onder meer bij diverse politieke partijen op de mat valt.

De brief wordt ondersteund met stickers, waarmee de coöperatie aandacht wil vragen voor de biologische landbouw en duidelijk wil maken dat de bio-melkveehouderij een belangrijke schakel kan en wil zijn in de oplossing van het stikstofprobleem.

Eén van de stickers.

EKO Holland vraagt de ontvangers om te helpen bij het uitdragen van de boodschap. 'Samen kiezen we voor een mooi en gezond Nederland. Want: Stikstof halveren? Ga biologisch consumeren!'.

De QR-code op de sticker brengt je hier.

Voor meer informatie: info@eko-holland.nl en www.eko-holland.nl 

*www.ifoam.bio/sites/default/files/2020-05/poa_dutch_web.pdf 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven