Bio-hardfruitmarkt licht groeiend volgens Wimco Groenendaal (Groda AGF)

"Iets meer jeu in de perenafzet zou welkom zijn"

Tholen - De hardfruitmarkt heeft volgens Wimco Groenendaal van Groda AGF uit Est te maken met de nodige onzekerheden. "Dat geldt zowel voor de appelen als bij de peren. Ik vind momenteel de afzet niet zo hard lopen. Bij de appelen is dat niet zo erg, want daar zijn er een stuk minder van, al vind ik wel dat we daarbij de kwaliteit goed in de gaten moeten houden."

"Bij de peren lopen er een aantal lijnen conform het verwachtingspatroon door, maar blijft het op andere fronten iets achter. Er zou voor het mooie wat meer jeu in de afzet mogen komen. Het is niet zo dat we negatief gestemd zijn, maar vooral telers hebben toch een bepaald verwachtingspatroon en dat moet nog wel waargemaakt worden", aldus de exporteur.

De laatste tijd worden er met regelmaat nieuwe rassen geïntroduceerd. Gevraagd naar zijn reactie, antwoordt Wimco dat hij verwacht dat de meeste afnemende partijen niet altijd op zitten te wachten. "De schapruimte wordt niet groter, dus deze nieuwe rassen gaan ten koste van bestaande rassen. Dan krijg je een verdringingsmarkt. Desalniettemin moeten we als hardfruitsector wel blijven vernieuwen en innoveren. De sleutel ligt bij vernieuwen en innoveren onder volledige ketenregie."

"Voor ons als bedrijf is de markt voor biologisch hardfruit een licht groeiende markt, maar of dat in zijn algemeen ook geldt, weet ik niet. 2020 is sowieso een turbulent jaar met veel kansen en bedreigingen. De grote vraag is wat het Corona-effect dit jaar op onze sector zal zijn. Ik kan het momenteel moeilijk inschatten.Iedereen moet vooral veel groenten en fruit blijven consumeren, dat is voor iedereen goed", besluit Wimco.

Voor meer informatie:

Groda AGF
Het nieuwe achterom 1
4185 PA Est
Tel: 0345-569641
Fax: 0345-569847
wimco@groda.nl 
www.groda.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven