Over paar maanden volgt ook de malbec Gran Reserva

RAZA pinot gris vanaf nu biologisch

Omdat fairtrade en bioteelt twee handen op één buik zijn, bekijkt Oxfam voortdurend met de producenten welke producten ze kunnen omschakelen naar biologisch. De Argentijnse wijnpartner La Riojana deelt die aanpak. Al meer dan 20 jaar zet die coöperatie in op biologische wijnbouw. Zo serveert ze voortaan de BIO RAZA pinot gris.

Was je al fan van de RAZA pinot gris? Dan groeit je enthousiasme nu vast nog. Je herkent de levendige, fruitige wijn van 100% pinot gris-druiven. Je geniet nog steeds van zijn delicate florale aroma's en verfrissende toetsen van appel, ananas en citrus. Maar dan allemaal bio én fairtrade.

Sterke producenten leveren kwaliteitswijn
De Argentijnse wijncoöperatie La Riojana levert al een decennium lang karaktervolle fairtrade wijnen aan Oxfam Fair Trade. Deze sterke coöperatie wist met haar 80 jaar ervaring een gerespecteerde plaats te veroveren in de keiharde wijnsector in haar thuisland, en daarbuiten. Door voortdurende aandacht voor kwaliteit in alle schakels van de wijnproductie, slagen de oenologen van La Riojana er regelmatig in prijzenwinnende wijnen te maken.

De coöperatie helpt haar druiventelers actief om hun wijngaarden om te schakelen naar biologische teelt. Hoewel de kosten en de hoge eisen van de bio-certificering stevig kunnen oplopen, streeft ze ernaar dubbel zo veel oppervlakte biologisch te laten certificeren. Oxfam Fair Trade ondersteunt La Riojana hierin.

Over enkele maanden wordt ook de RAZA malbec Gran Reserva van La Riojana een bio-wijn. Vanaf dat moment zullen alle RAZA-wijnen, naast fairtrade-gecertificeerd, bio zijn.

Bron: Oxfam


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven