Kenneth Meyer (Natural Tropic):

"Goed seizoen voor Spaanse Greenskin-avocado's, vanaf deze week ook Hass beschikbaar"

Tholen - Bij Natural Tropic in Malaga wordt het Spaanse mangoseizoen deze week afgesloten. "We hebben een goed seizoen gehad. Dat begon medio september al goed met Osteen, maar ook het seizoen met de Keitt-mango's is de laatste weken goed doorgelopen", vertelt de Nederlandse salesmanager Kenneth Meyer.

Het Spaanse Greenskin-avocadoseizoen is alweer een tijdje onderweg en vanaf deze en volgende week wordt het seizoen gecomplementeerd met Hass-avocado's. "Het Greenskin-seizoen is goed verlopen. We gingen van start met Bacon en hebben nu ook het ras Fuerte. Een aantal jaar geleden was Bacon nog een variëteit waar een groot aanbod van was. Je startte dan meestal met redelijke prijzen, waarna het vrij snel zakte als een baksteen. De laatste jaren zien we de prijzen echter stevig blijven."

"Zowel Spanje als Israël hebben minder volume, waardoor de prijzen op een goed niveau liggen. Die liggen momenteel al rond de 10 euro voor bepaalde markten. Onder meer in Oost-Europese landen zijn de Greenskin-avocado's veel gevraagd. Deze week starten we met Hass-avocado's, maar daarbij focussen we ons bij de start van het seizoen grotendeels buiten Europa. Nu zijn er zoveel productielanden aan de markt met Hass en daardoor liggen de prijzen ongeveer op hetzelfde niveau als de Greenskins. Vanaf januari krijgen we traditiegetrouw met Hass-avocado's binnen Europa weer meer voet aan de grond."

Ook het Spaanse cherimoyaseizoen is bij Natural Tropic in volle gang. "Dat is een productgroep die echt in opmars is, zowel bio als conventioneel. We zijn hier een paar jaar geleden mee gestart. Toen deden we nog een paar doosjes per week, maar tegenwoordig gaat het met pallets tegelijk. Ik zie die afzet de komende jaren nog wel verder groeien", aldus Kenneth. "Last but not least, hebben we vanaf de tweede week van december weer de eerste kumquats beschikbaar."

Voor meer informatie:
Kenneth Meyer
Natural Tropic S.L.
C/Juan Gris 20 P.I. La Pañoleta. Vélez-Málaga, Spanje
T +34 952507709
M +34647166401
kenneth@naturaltropic.es       
www.naturaltropic.es 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven