Udea-directeur Erik Does in Green Leader podcast

"Verandering gaat gepaard met de nodige weerstand"

Green Leaders heeft een podcast gemaakt met Udea-directeur Erik Does. Op LinkedIn geeft Erik aan blij te zijn met het resultaat: "Even terug in het Amsterdamse Vondelpark. Bracht kennelijk herinneringen mee want op enig moment heb ik het over guldens. Dank Paul van Liempt voor deze podcast, ik vond het leuk", aldus Erik.

Udea is de groothandel achter de biologische supermarktketen Ekoplaza. In 1980 startte de vader van Erik een natuurvoedingswinkel in Amsterdam. Toen Erik begin twintig was, nam hij het bedrijf van zijn vader over. Hij breidde fors uit en deed meerdere overnames, zoals die van Marqt en Natudis. Ondanks deze uitbreidingen probeert Does zoveel mogelijk mensen binnen het bedrijf persoonlijk te leren kennen. Over zijn leiderschapsstijl zegt de directeur: "Er is gezegd dat ik een dienend leider ben. Ik heb ook niet de behoefte om een CEO te zijn die iets wil doordrukken. Maar ik ben wel eigenwijs, heeft een collega mij verteld."

Gezonde voeding
Volgens Erik is er steeds meer positieve aandacht voor gezonde, biologische voeding en kunnen we daarmee ziektes bestrijden. "Als je verandering probeert te realiseren, heb je ook weleens de nodige weerstand. Dat is niet altijd leuk, maar het is heel fijn om te zien dat biologische voeding anders dan tien, vijftien jaar geleden steeds meer de norm begint te worden."

Klik hier om de podcast van Green Leaders te beluisteren. 

Interview: Paul van Liempt

Bron: Green Leaders (by Duurzaam Bedrijfsleven)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven