Nieuw en bestuivend: het Bijenkwartet

De Traay heeft in samenwerking met de Bijenstichting een bijenkwartet ontwikkeld. Door samen te werken, willen beide partijen de aandacht vestigen voor de essentiële rol die bijen spelen. En hoe kunnen twee Hollandse partijen dat nu beter doen dan met een oer-Hollands bijenkwartetspel?!

Ekoplaza speelt ook mee
Iedereen heeft wel eens een potje kwartet gespeeld en met de wintermaanden in aantocht, breekt ook weer het spelletjesseizoen aan. Ekoplaza speelt ook mee. Klanten ontvangen bij aankoop van twee potten (of knijpflessen) de Traay honing een gratis bijenkwartet. De actie loopt van 18 november tot en met 1 december. Voor deze actie geldt op=op.

Er vliegt van alles voorBIJ
Het kwartet bevat veel bij-vriendelijke en bij-bijzondere onderwerpen. Het doel van het spel is niet alleen om zoveel mogelijk kwartetten te verzamelen, je steekt er ook wat van op! Er valt zo veel te leren over de bijen. Zo zijn er wilde bijen, koekoeksbijen, 'hommelige' bijen en ook de honingmakende bijen. En de bijenwereld komt aan bod. Er zijn bijvoorbeeld kwartetten met de voor bijen geliefde bloemen en kruiden, met hun vrienden en vijanden en met de favoriete woonplekken. Kortom, er vliegt van alles voorBIJ.

Vechten voor de bij
Sinds 2010 zet de Bijenstichting zich in voor bijen met als hoofdthema het verbieden van bestrijdingsmiddelen via onder andere juridische procedures. De Bijenstichting volgt de landelijke en Europese politiek en organiseren petities zodra het leefklimaat van de bijen in gevaar komt. Vanuit het Bijen educatiecentrum in Vorden worden diverse projecten uitgevoerd en voorlichting gegeven. Er is een workshop ruimte voor cursussen en trainingen. Buiten is een boomgaard met diverse hoogstam fruitbomen, zijn demonstratievelden en bloemenborders aangelegd met bij-vriendelijke planten. In de tuin zijn er voorzieningen als een bijenstal, bijenhotels, insectenmuur en plantenkas. Alles is zo ingericht om initiatieven te stimuleren die voedselvoorziening voor bijen verbetert.

Voor meer informatie: facebook en www.detraay.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven