Isabelle Laurencin benoemd als Fondsmanager Triodos Organic Growth Fund

Triodos Investment Management heeft Isabelle Laurencin benoemd als fondsmanager van Triodos Organic Growth Fund.

Isabelle werkt sinds begin 2019 voor Triodos Organic Growth Fund als Principal Investment Manager. Ze heeft ruim 15 jaar ervaring in de financiële sector, specifiek op het gebied van private equity. Voor haar komst naar Triodos Investment Management bekleedde ze diverse posities als senior investment manager private equity, onder andere bij FMO en Proparco.

Isabelle Laurencin.

Isabelle Laurencin over haar benoeming: "De transitie naar een duurzaam voedingssysteem begint echt momentum te krijgen. Met de ervaring en expertise van Triodos Organic Growth Fund is het fonds goed gepositioneerd om de Europese koplopers in deze snel ontwikkelende sector te ondersteunen. Ik ben verheugd dat ik in mijn nieuwe rol als fondsmanager van het fonds kan blijven bijdragen aan deze zeer nodige transitie."

Triodos Organic Growth Fund investeert in de transitie naar een ecologisch en sociaal veerkrachtig voedsel- en landbouwsysteem. Het fonds verstrekt lange termijn aandelenkapitaal aan toonaangevende, niet-beursgenoteerde, waarden gedreven ondernemingen in de sector van biologische voeding in Europa.

Het proces om het team uit te breiden met een opvolger voor Isabelle's vorige positie als Investment Manager loopt momenteel.

Over Triodos Investment Management
Triodos Investment Management brengt beleggers die hun geld in willen zetten voor blijvende, positieve verandering samen met innovatieve ondernemers en duurzame bedrijven die precies daarmee bezig zijn. Op deze manier dienen wij als katalysator in die sectoren die een sleutelrol spelen in de transitie naar een eerlijker, duurzamer en menselijker wereld.

In de 25 jaren waarin wij actief zijn als impactbelegger hebben wij een diepgaande kennis opgebouwd over sectoren als Energie & Klimaat, Financiële Dienstverlening in opkomende markten en Duurzame Voeding en Landbouw. Naast directe investeringen in deze sectoren beleggen wij ook in beursgenoteerde ondernemingen die actief bijdragen aan de transitie naar een duurzame samenleving. Per ultimo Juni 2020 bedroeg het vermogen onder beheer van Triodos Investment Management EUR 4,9 miljard.

Triodos Investment Management is wereldwijd actief als impactbelegger en is een volledige dochteronderneming van Triodos Bank NV.

Voor meer informatie: www.triodos-im.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven