Gert Last, Mondipal:

"Meer ruimte en minder appelmoes met lagere kunststof fruitboxen"

Tholen – De fruittelers hebben ze waarschijnlijk staan. De grote kuubskisten voor de appelen en peren welke vooral gebruikt worden voor de lange bewaring in de ULO-koelcel. Dit zijn vaak kisten met een hoogte van 76 centimeter. Bij een volle kist komt er dus redelijk wat druk te staan op de onderste laag appelen en peren met alle gevolgen van dien: appel- of perenmoes. Mondipal, leverancier van onder andere plastic kratten en pallets, komt daarom met een simpele maar doeltreffende oplossing: De kisten verlagen.

Een lagere fruitbox voorkomt schade en bespaart ruimte

"In plaats van de standaardhoogte van 76 centimeter hebben we nu ook een box op de markt gebracht speciaal voor de fruittelers", vertelt Gert Last, sales manager bij Mondipal. "Deze boxen zijn 18 centimeter lager met een hoogte van 58 centimeter. Dat zorgt niet alleen voor minder druk op de onderste laag fruit maar ook voor meer capaciteit. Dat klinkt op het eerste gezicht raar maar wat we nu zien is dat veel fruittelers de kisten door het geschetste probleem niet helemaal tot de rand vullen. Het gevolg is dat je bij transport lucht gaat vervoeren. Met lagere kisten kan je 1 laag meer stapelen en dus maak je optimaler gebruik van je laadruimte."

Mondipal levert overigens niet alleen kunststof fruitboxen op de markt, en tal van andere kunststof kratten. "Kunststof is lichter, makkelijker schoon te houden en daarmee hygiënischer en duurzamer omdat ze langer meegaan dan andere materialen. Bovendien zorgt het ook voor leuke bijkomstigheden zoals de mogelijkheid om de kunststof boxen in allerlei kleuren uit te voeren. Naast de big boxen hebben we ook kleine Euronorm kratten en fruitkratten staan. Ook hebben we kunststof pallets in het assortiment welke een stevige ondergrond garanderen voor het stapelen van kisten en dozen."

Voor meer informatie: 

Gert Last, Ralph Timmer
Mondipal
Lokhorstweg 13a – 27
3851 SE Ermelo
Tel: +31 (0)341 37 50 74
Mob: +31 (0)6 83944396 (Gert)
Mob: +31 (0)6 23921096 (Ralph)
gert@mondipal.nl
ralph@mondipal.nl
www.mondipal.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven